2. monitör bilgisayarı çok zorluyor

onurelax

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, Sistemimde 60Hz bir monitör varken yeni bir 144Hz monitör alıp ikili bir şaheser kurup oyunlar oynarken yandaki ekrandan müzik DC gibi şeyleri kontrol etmek istedim. Fakat o şekilde kurulum yaptıktan sonra hayallerim başıma yıkıldı... Wallpaper Engine ile ikisine ayrı ppler ayarladım ve Forza Horizon 4'e girdiğimde o akdar yüksek drop yemeye başladım ki oynanmayacak düzeye geldi wallpaperi kaldırıdm ama değişen bir şey olmadı müzik dinlerken de PC zorlanmaya başladı ikini monitörde işlem yapınca oyunlar kasmaya başladı. Arkadaşlarım ise bana o şekilde Alt+Tab yapmadan müzik değiştirir oyunlarda sorun yaşamazsın demişlerdi sorun nedir arkadaşlar sistem: Ryzen3 2300X - RX570 4 GB - 16 GB 3200MHz RAM - Gigabyte B450M ANAKART. Monitörler JD24" 144Hz ve Samsung SyncMaster 24"

Yardımcı olur mu benzer bir durum mu bilmiyorum ancak vramim 8 gb ve CoD Warzone oyununda vramin tamamını kullanınca alt+tab attığımda masaüstünde kasma oluyordu. Grafik ayarlarından vram kullamını azalttığımda masaüstündeki kasma da düzeldi.

Bende RX 570 ve çift monitör var. PUBG Mobile'da yayın + kayıt açıyorum tık demiyor. PUBG'yle Forza'yı karıştırmak pek mantıklı olmadı ama :)

PUBG Mobile değil Steam PUBG'den bahsediyoruz hani şu sistem düşmanı olan. D Konu ikinci monitörde işlem yapınca fps düşmesi. Pubg mobile açıp arkadan elli müzik açsak da tık demeyecek bir oyun
Aynı sorun bende de var.
İkinci monitöre düz siyah animasyonsuz normal bir walllpaper koyun. Sorun düzelecektir.

Peki herhangi bir çözüm bulabildiniz mi az da olsa işe yarayacak bir çözüm. YouTube gibi şeylere girince bilgisayar sitem ediyor.

Canım kardeşim Steam PUBG ile Mobile'in farkını karşılaştırmamak için yayın yapıyorum ve ekran kaydı alıyorum diyorum arka planda açık birçok uygulama var diye yorum yaptım.
Ayrıca FPS düşmesinin 2. monitörden olacağını düşünmüyorum.

Yardımcı olur mu benzer bir durum mu bilmiyorum ancak VRAM'im 8 GB ve CoD Warzone oyununda VRAM'in tamamını kullanınca Alt+Tab attığımda masaüstünde kasma oluyordu. Grafik ayarlarından VRAM kullamını azalttığımda masaüstündeki kasma da düzeldi.

Bu çözüm işime yaradı. Ekran kartı zorlandığı için VRAM kullanımını azalttım FPS'den fedakarlık ettim ama kasma ve donmalar gitti gibi böyle daha kullanışlı ve daha rahat. Teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı