2. monitör NVIDIA ekran kartını kullanıyor

Fyks

Hectopat
Ana ekranım AMD Radeon Vega 8 işlemcisini kullanıyor ve oyunlarda vesaire FPS dropları oluyor,2. monitörüm NVIDIA 1650 GTX kullandığından dolayı 2. ekranı ana ekran yapıp oyun oynuyorum ve hiç FPS düşmüyor ama ana monitörüm daha büyük nasıl ana monitörümün ekran kartını kullanmasını sağlayabilirim?

Senin o taktiğin görüntü portu harici ekran kartına bağlı olduğu için kullanıyor. Normal bir durum bu. Ancak laptop ekranı direkt CPU grafik işlemcisine bağlı.

Senin o taktiğin görüntü portu harici ekran kartına bağlı olduğu için kullanıyor. Normal bir durum bu. Ancak laptop ekranı direkt CPU grafik işlemcisine bağlı.
Ana monitörüm daha büyük diyor. Laptop ekranı monitörden büyük değildir.

Harici GPU üzerine nasıl takabilirim? Laptop olduğu için pek bilgim yok.

Başta laptop olduğunu belirtmediğiniz için masaüstü sistem çözümünü anlattım.

BIOS üzerinden dahili grafik birimini yani Vega 8'i devre dışı bırakabilirsiniz. Veya oyun açacakken sağ tıklayıp harici GPU ile başlat/ yüksek performans modu tarzında bir yazı varsa buna basarak çalıştırabilirsiniz.

Başta laptop olduğunu belirtmediğiniz için masaüstü sistem çözümünü anlattım.

BIOS üzerinden dahili grafik birimini yani Vega 8'i devre dışı bırakabilirsiniz. Veya oyun açacakken sağ tıklayıp harici GPU ile başlat/ yüksek performans modu tarzında bir yazı varsa buna basarak çalıştırabilirsiniz.

Vega 8'i devre dışı bırakırsam 2 monitörü tek ekran kartı kullanırsa bir sıkıntı çıkmaz değil mi?
Bir de her şeyi denedim bütün oyunları performansa çektim NVIDIA'nın programındada açtım hala Vega 8 ile açıyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı