2. monitör önerisi

Gigabyte %124sRGB ve %87 DCI-P3 renk gamutuna sahip. KTC Donanım Arşivi'nin incelemesinde %118sRGB ve %83 DCI-P3 çıkıyor. Bir başka incelemede de %122sRGB ve %86 DCI-P3 çıkıyor. Ufak ufak sapmalar olabilir. KTC incelemelerde 400-445nit çıkarken Donanım Arşivi incelemesinde 520nit çıkmış. Bu kadar beklemiyordum açıkçası. R24e 4 farklı inceleme ortalaması %95 DCI-P3 ve %140sRGB volume. Ancak bazı incelemelerde 215 ve 237nit gibi düşük parlaklık çıkıyor. Kontrast oranı da 800:1 ve 960:1 çıktığı incelemeler var. KTC ise en kötü incelemesinde 1060:1 çıkarken en iyi incelemesinde 1340:1 çıkıyor. İki monitörde birbirinden çok daha üstün değil ancak ikisinin de birbirine karşı üstün olduğu yerler var. KTC bu arada OC ile 200Hz oluyormuş bilgim yoktu.

İkisinin ortası bir şey istiyorsanız Gigabyte daha mantıklı olur. En kötü incelemesinde bile 330 veya 340nit çıkıyor olması lazım.

3000-8000 TL monitör rehberinde bu modeller dahil hepsinin inceleme verileri var, kıyas yapıp fiyatlara göre tercih yapabilirsiniz.

Merak ettiğiniz modeller varsa bu rehbere göz atın:

Yani hocam 2. monitör olarak kullanacağım, ondan dolayı gerçekçi renge en yakın monitörü seçmeye çalışıyorum. Yanlış anlamadıysam bu seçenekte Gigabyte'ı öneriyorsunuz doğru muyum?

Yani hocam 2. monitör olarak kullanacağım, ondan dolayı gerçekçi renge en yakın monitörü seçmeye çalışıyorum. Yanlış anlamadıysam bu seçenekte Gigabyte'ı öneriyorsunuz doğru muyum?

Lenovo'nun düşük parlaklık ve kontrast oranına sahip bir modeline denk gelme ihtimaliniz var, Gigabyte daha risksiz bir seçim. Lenovo net daha yüksek gamuta sahip ama haberiniz olsun.

Lenovo'nun düşük parlaklık ve kontrast oranına sahip bir modeline denk gelme ihtimaliniz var, Gigabyte daha risksiz bir seçim. Lenovo net daha yüksek gamuta sahip ama haberiniz olsun.
Gigabyte tercih ediyorum hocam o zaman.

Hocam aynı paraya 2k aldım. Ana monitörümde 2k 27 inch en azından yan yana durduğunda sırıtmaz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı