2 monitör sisteme yük bindirir mi?

70659

Megapat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, 2. monitörü almayı planlıyorum, farklı girişlerden bağlayacağım. Ekran kartım GTX 750 Ti, işlemci G3258 4.3 Ghz. Sorum, 2 monitör sisteme yük bindirir mi yoksa renderlenmiş görüntü verildiği için performansta düşüş yaşanmaz mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, 2. monitörü almayı planlıyorum, farklı girişlerden bağlayacağım. Ekran kartım GTX 750 Ti, işlemci G3258 4.3 Ghz. Sorum, 2 monitör sisteme yük bindirir mi yoksa renderlenmiş görüntü verildiği için performansta düşüş yaşanmaz mı ?
Yanlış anlama fakat 2 monitör yerine sistemini yükseltsen daha iyi olur.

Ana monitörününü ekran kartına diğer mönitörünüde anakartdaki porta bağlayabilirsin.

Anakart VGA driveri ile Ekran kartı driveri uyumlu çalışacak mı peki ? Benim bir kere başıma gelmişti bu olay. Driverlar birbirine girdi. En sağlıklısı ekran kartındaki ikinci portu kullanmak.

Anakart VGA driveri ile Ekran kartı driveri uyumlu çalışacak mı peki ? Benim bir kere başıma gelmişti bu olay. Driverlar birbirine girdi. En sağlıklısı ekran kartındaki ikinci portu kullanmak.
@atakan7474 ün cevabının yanlış olduğunun farkındayım, ekran kartımda birden fazla monitör desteği var ve port lar mevcut, asıl sorun 2. monitörü aldığımda sisteme binen yük artacak mı ? FPS düşer mi ?

Sisteme yük bindirir bence doğal olarak ekran kartı 2 ekran için piksel üretecek. ekranı yinelemekten çok genişletmeyi seçeceğini düşünürsek. Ama fps ile ilgili pek birşey söyleyemeyeceğim. Çift ekranda BF3 ve tarayıcı açmıştım laptop biraz zor çalıştırıyordu tek monitörde de küçük takılmalar oluyordu . Çift ekrana geçtiğimde fazla farkı olmamıştı. Tabi yeni çıkan oyunları ufak kasılmalarla oynamaya alışmıştım belki bana öyle geldi :)

Hala net bir cevap gelmiş değil, benim fikrim render edilmiş görüntü ekrana aktarıldığı için uçuk performans düşüşü beklemiyorum ama herkesin fikrini almak istiyorum.

Bak ben onu X1600 ekran kartımda yapmıştım. Çok eski bir kart ve çok fazla düşüş sağlamıyor. Fakat yüksek oyunlar oynarken yapacaksan fps düşüşleri tabikide normaldir. Sonuçta ekran kartından iki tane monitöre görüntü gidiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı