2. monitörde FPS düşmesi

Murkrow

Hectopat
Katılım
9 Temmuz 2020
Mesajlar
222
Çözümler
3
Yer
[user]/source/bin
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
.Net Developer
Arkadaşlar merhabalar. Notebook kullanıcısıyım. Cihazımda bir oyunu Ultra ayarlarda akıcı oynarken, oyunu monitöre taşıdığımda medium ayarlarda bile drop problemi oluyor. Sürücülerim güncel. Arada HDMI kablo var.
HDMI kablodan kaynaklıdır diye Type-C to Display Port aparatı alıp onunla bağladım yine çözemedim.
 
Hem Notebook ekranı hem de monitör ekranı beraber çalışıyorsa ekran kartın çift çıkış render ettiği için FPS biraz düşebilir. Notebook monitörünü kapatırsan problemin çözülebilir.

Bunu yapmak için de görüntü ayarlarına girip " Birden çok ekran " seçeneğini " Yalnıza 2 üzerinde göster " yapmalısın.
1627976187473.png
 
Notebook ekranını kapattığınızda bu olay başınıza geliyorsa ekranı açın. Çünkü laptoplarda ekranı kapatınca düşük güç moduna giriyor. Bunu Windows üzerinden değiştiremiyorsunuz.
Edit: Sebebi de laptop ısındığında ısı menteşelerin oradan çıkıyor. Bu da ekrana zarar verebileceği için düşük güç moduna geçiyor ve ısınmasını engelliyor.
 
Oyunu monitöre taşıdığımda laptop ekranını kapatıp sadece monitöre görüntü veriyorum ve pil ayarlarından yüksek performansa ayarlıyorum ancak sorun devam etmekte.
 
Güç ayarlarından yüksek performansa alsanız bile hiçbir işinize yaramaz. İlla tek ekranda oynamak istiyorum diyorsanız bilgisayar açılırken laptopun ekranını kapatın ve kullanırken açmayın.
 

Geri
Yukarı