2 monitörlü sistemde uygulamalar farklı monitörlerde açılıyor

muşlukuş42

Hectopat
Geçen ay 2. monitörümü aldım fakat şöyle bir sıkıntım var, ben bilgisayarımı açtığım zaman ilk açtığım programlar Opera ve Discord oluyor. Discord'u sağ monitördeki görev çubuğundan açarken, Opera'yı sol monitördeki görev çubuğundan açıyorum. Fakat bu şekilde yapmama rağmen ikisi de sol monitörde açılıyor. Ve fare hassasiyetim düşük olduğu için yarım saat öbür monitöre taşımam gerekiyor. Bunun herhangi bir ayar veya program ile çözümü var mı?

Geçen ay 2. monitörümü aldım fakat şöyle bir sıkıntım var, ben bilgisayarımı açtığım zaman ilk açtığım programlar Opera ve Discord oluyor. Discord'u sağ monitördeki görev çubuğundan açarken, Opera'yı sol monitördeki görev çubuğundan açıyorum. Fakat bu şekilde yapmama rağmen ikisi de sol monitörde açılıyor. Ve fare hassasiyetim düşük olduğu için yarım saat öbür monitöre taşımam gerekiyor. Bunun herhangi bir ayar veya program ile çözümü var mı?

Benim arkadaşımda aynı şeyi sıkıntı ediyordu, monitör ayarlarında en çok kullandığınız monitörü ana monitör olarak seçin, artık açılan uygulamaları diğer monitöre taşırsınız :)

Ben uzun süre çift monitör kullandım. Windows 10 deneyimlerim sonucunda genel olarak fark ettiğim şey programı hangi monitörde kapatıyorsam tekrar açtığımda o monitörde açılıyor olmasıydı. Açılmasını istediğin monitörde kapatarak tekrar dener misin? Biraz basit ve çok düz mantık gibi gelebilir ama bende çoğunlukla işe yaramıştı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı