2. Monitörü PC'ye takınca Windows kapanıyor

CemErdoğan

Centipat
PC'yi yeni aldım. Driverlar tamamen güncel. Sistemde AMD5 2600 ve RX 580 Pulse var güç kayağı ise 600W
Ana ekran LG W22434 2. ekran ise kare ve eski ama daha önce birçok güncel sistemde kullandım. Sorunsuz çalıştı(2 ekranda VGA ve HDM dönüştürücü ile karta bağlanıyor). PC'ye 2. kare ekranı taktığım zaman 2 ekranada görüntü geliyor ama 2 ekranda da görüntüler karıncalanıyor ve 5 saniye sonra Windows kendini kapatıyor PC çalışmaya devam ediyor. (Fanlar dönüyor) ama ekranda görüntü yok reset atığımda aynı şey oluyor masaüstüne geliyor. 5 saniye karıncalı görüntü ve ekranlar gidiyor. Dönüştürücüler bozuk değil değiştirerek 2 ekranıda tek bağladığımda görüntü geliyor. Sizce sorun nedir? Sorun ekran kartındamı yoksa driver veya bir ayar ile ilgili mi, yardımcı olursanız sevinirim.

PC'yi yeni aldım. Driverlar tamamen güncel. Sistemde AMD5 2600 ve RX 580 Pulse var güç kayağı ise 600W
Ana ekran LG W22434 2. ekran ise kare ve eski ama daha önce birçok güncel sistemde kullandım. Sorunsuz çalıştı(2 ekranda VGA ve HDM dönüştürücü ile karta bağlanıyor). PC'ye 2. kare ekranı taktığım zaman 2 ekranada görüntü geliyor ama 2 ekranda da görüntüler karıncalanıyor ve 5 saniye sonra Windows kendini kapatıyor PC çalışmaya devam ediyor. (Fanlar dönüyor) ama ekranda görüntü yok reset atığımda aynı şey oluyor masaüstüne geliyor. 5 saniye karıncalı görüntü ve ekranlar gidiyor. Dönüştürücüler bozuk değil değiştirerek 2 ekranıda tek bağladığımda görüntü geliyor. Sizce sorun nedir? Sorun ekran kartındamı yoksa driver veya bir ayar ile ilgili mi, yardımcı olursanız sevinirim.
Anakart'a mı bağlıyorsun ikisini yoksa ekran kartına mı? Birini anakart'a diğerini de ekran kartına takarsan çalışmaz.

Ben çift monitör kullanıyorum. İkisi de ekran kartına bağlı. Problem yaşamadım yani.

Üstad bende bayadır sorunumu tespit etmeye çalışırken bugün tıpkı yazdığın gibi olunca jeton düştü. 2. ekranın fişini taktığım an ekran kapanıyor ekran kartı fanları yüksek devirde dönüyor ve dediğin gibi reset atınca düzgün bir şekilde açılıyor. 2 ekran bu şekilde çalışıyor ama arada aniden dediğim gibi ekranlar gidip ekran kartı fanları dönmeye başlıyor.

Sorunu cozebıldın mı?
Sorunu kendim tespit edip çözemedim fakat ekran kartı ve psu yu garantiye gönderdim. Zaten ikisini aynı yerden almıştım. Ekran kartı 1 hafta sonra geldi ve servisin kutu üzerine yapıştırdığı raporda herhangi bir sorun tespit edilmediği yazıyordu. Sonraki hafta da psu geldi ve ne gariptir ki onda da aynı şekilde bir sorun tespit edilmediği yazılmıştı. Uzun lafın kısası yaklaşık 2 aydır sorunsuz sıkıntısız kullanıyorum. Ürünlerin garantisi var ise göndermeni tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı