2. nesil Ryzen işlemciyi ilk nesil anakartlarda kullanmak

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Ümraniye
Merhabalar, bugün sizler için birçok anakart üreticileri ile görüştüm bu konu size ilaç olacaktır. Şimdi biliyorsunuz 2. Nesil Ryzen'ları 1. Nesil Ryzen uyumlu anakartlarda kullanabiliyorsunuz fakat BIOS güncellemesi gerekiyor isteyen aldığı mağazaya yaptırıyor isteyen kendisi yapıyor isteyenler de herhangi birine yaptırabiliyor. Şimdi "BIOS güncellemesini satın aldığım marka üreticisinin teknik servisi yapar mı?" sorusunu cevaplayacağım.

Asus'un teknik servisi ile görüştüm -zaten servisi benimle aynı mahallede- kendilerinin 2. Nesil Ryzen işlemciler için belli bir ücrette BIOS güncellemesi yapabileceklerini söylediler, yani Asus bir anakart alan buraya yaptırabilir.

MSI'ın teknik servisini de aradım kendileri "Kişi isterse kendisi işlemciyi takmadan USB Bellek üzerinden güncellemeyi yapabilir fakat anakartın bozulma riski de var" dediler ve "İsterseniz anakartınızı gönderin bize her türlü güncellemeyi bir ücretle yapıp göndeririz." dediler.

Gigabyte ile de görüştüm, kendileri yine diğer üreticiler gibi kendilerinin yapabileceklerini söylediler, anakart kutusunun içine istenen şeyin not olarak bırakmalarını istediler.

Sonuca gelecek olursanız yani anakart üreticisinin teknik servisine gönderip yaptırabilirsiniz. Ayrıca bu konuyu açma sebebim ise bazı bilgisi olmayan arkadaşları aydınlatmak için açtım, mümkünse bu konuyu işaretleyin.

Her yerde bu konunun paylaşılmasını önemle rica ederim.

Not: Teknik servisin söylediklerinin hepsini aynı olarak aktardım.

@Asım Demir @Pantheon @Jira @Oreki

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı