2. RAM 2666 MHz'te çalışıyor

LesH

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7600x
Sapphire rx 7700 XTX nitro
Msı MB B840 Gamıng Plus Wıfı Am5 Ddr5 8000MHZ(OC)
XPG Lancer Blade RBG DDR5 6000MHz CL30 32GB (2x16GB)
FSP VITA-850GM ATX3.1 GEN-5 (PCIe5.0) 850W 80+ Gold 120mm Fan Full Modüler Power Supply
@Recep Baltaş merhaba.
Gigabyte B450M S2H anakartım var. Sistemimde 8 GB RAM var 3000 MHz. Ben 2 X8 yaptım. Ama 2. RAM 2666 MHz'de çalışıyor. ( Aynı marka aynı MHz ) BIOS ayarlarından profil 1 olarak düzelttim ama hala 2666'de çalışıyor. BIOS'u güncellemediğim için olabilir mi?
Yardımınızı rica ederim :)
Teşekkürler.

Bir bilgisayara takılı RAM'lerden biri 3000 MHz, diğeri de 2666 MHz'te çalışmaz. İkisi de aynı frekansta çalışır.

Aynı marka, aynı MHz olması belleklerin %100 uyum içinde çalışacağını garanti etmez. Ancak Kit bellekler tam uyumlu çalışır genelde ki onda bile çipler farklı ise çalışmama ihtimali var, başımıza geldi.

Ne yapacaksınız?

Bellekler aynı model koduna sahip ise çift kanal mimarisine uygun takın. Gerekli yönerge anakart kitapçığınızda var.

Sonra da XMP açın. XMP açınca sistem boot etmiyorsa Kit bellek alacaksınız. Belki BIOS güncellemesi de sorunu çözebilir. Deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı