2 RAM arasındaki MHz farkı sorun yaratır mı?

lillyvuh

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu an sistemimde 2400MHz 8 GB DDR4 RAM takılı. Geçen gün bir 8 GB daha sipariş verdim DDR4 olacak şekilde. Ama onun MHz'si 3200. Bunları beraber kullanmanın bir zararı olur mu ya da ne gibi farklılıklar olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu an sistemimde 2400MHz 8 GB DDR4 RAM takılı. Geçen gün bir 8 GB daha sipariş verdim DDR4 olacak şekilde. Ama onun MHz'si 3200. Bunları beraber kullanmanın bir zararı olur mu ya da ne gibi farklılıklar olur?

Zararı olmaz 3200 MHz olan RAM'de 2400 MHz hızında çalışır. Diğer RAM 2400 MHz olduğu için 3200'de 2400 MHz hızına iner.

Anladım,peki sırf mhz için değer mi bir tane daha almaya diğeri boşa gidecek eğer alırsam böyle kullansam çok bir fark olur mu
Hocam 2400 ile 3200 arasında çok bir fark yok gereksiz yere almayın. Tabii ne için kullanacağınıza bağlı :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu videoyu izleyin, ne demek istediğimi anlarsınız. 10 FPS için bütçe zorlayacaksa değmez. Tabii alınan RAM'i sizde en yüksek hızda kullanmak istiyorsunuz anlıyorum bütçeniz zorda değilse geçin derim.

Hocam 2400 ile 3200 arasında çok bir fark yok gereksiz yere almayın. Tabii ne için kullanacağınıza bağlı :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu videoyu izleyin, ne demek istediğimi anlarsınız. 10 FPS için bütçe zorlayacaksa değmez. Tabii alınan RAM'i sizde en yüksek hızda kullanmak istiyorsunuz anlıyorum bütçeniz zorda değilse geçin derim.

Anladım sağ olun,böyle kullanmaya devam edeyim dediğiniz gibi değmez sırf mhz için en az 500tlyi gözden çıkmaya

Anladım sağ olun,böyle kullanmaya devam edeyim dediğiniz gibi değmez sırf mhz için en az 500tlyi gözden çıkmaya
Rica ederim hocam, size hak veriyorum şu devirde bir ram en az 600 700 TL tutarken 10 FPS için kendimizi zora sokmaya gerek yok. Hayatın tadını çıkaramıyoruz kendimizden kesmeden çok zoruma gidiyor. Laptopumu 2 ay önce satın aldım ve 40 bin TL saydım :D hayat çok zor gerçekten umarım ilerde herkesin istediği sistem elinde olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı