2. RAM slotu bilgisayarı çalıştırmıyor

melokaya

Megapat
Daha fazla  
CPU soğutucumu değiştirdim ve bilgisayar açılmamaya başladı. Sebebini anlamak için RAM'lerle biraz uğraştım ve 2 RAM slotu olan anakartımda 1. ve 2. slot veya sadece 2. slot takılıyken kasa çalışıyor ama ekrana asla görüntü gelmiyor. BIOS bile gelmiyor. Çalışması için sadece 1. slota tek başına RAM takılı olmasi lazım. Bu sorun önceden yoktu. Soğutucuyu değiştirirken RAM'leri ellemedim bile. RAM'ler de sağlam onu da test ettim. Nasıl çözebilirim?

Soğutucu bloğunu imkanınız varsa yeniden çıkarıp yollara vs. bakar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu bloğunu imkanınız varsa yeniden çıkarıp yollara vs. bakar mısınız?

IMG_20230828_152715.jpg önceki soğutucuyu çıkarırken anakartın arkasında soğutucunun aparatının ayağının girdiği deliğin yanı böyle çizildi. Bununla bir alakası olabilir mi? Dediğinizi yaptim çünkü herhangi bir anormallik yok kartta bunun dışında.

CMOS sıfırlamayı deneyin.
Deneyeceğim.

İşe yaramadı maalesef. RAM'ı sildim slotu sildim olmuyor. Tek RAM 1. slota takılıyken BF1 bile oynadım bu arada benim canımı 2. RAM'ı kullanamamak sıkıyor.

Son düzenleme:

Yol gitmiş hocam. 2. giriş çöp.

Yol gitmiş hocam. 2. giriş çöp.

Hocam yol gitmiş olsa 2 RAM da takılıyken sadece 1. RAM çalışır 2. RAM'i bilgisayar görmezden gelmez miydi? Direk bilgisayarı engelliyor RAM takılıyken diğer RAM'i de çalıştırmıyormuş gibi açılmıyor bilgisayar.

Çiziği arkadaşıma gösterdim anlayan birisine o da kaplaması çizilmiş bir şey olmaz dedi açıkçası bakır yol bile gozukmuyor.

Hocam kamerada derin gözüküyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…