2 RAM slotuna 2 farklı RAM takmak

Krosis

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selam. Anakartımda 2 RAM slotu bulunmakta. 8 GB olan RAM'i 16'ya yükseltmek adına bir RAM daha almak istiyorum ama anakartımda olan RAM'in aynısını bulamadım. Ben de aynı özelliklere sahip bir RAM daha aldım fakat dediğim gibi sadece 2 slot var. Aralarına boşluk koyamıyorum. Alsam ve ikisini yan yana taksam bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Anakartımda 2 RAM slotu bulunmakta. 8 GB olan RAM'i 16'ya yükseltmek adına bir RAM daha almak istiyorum ama anakartımda olan RAM'in aynısını bulamadım. Ben de aynı özelliklere sahip bir RAM daha aldım fakat dediğim gibi sadece 2 slot var. Aralarına boşluk koyamıyorum. Alsam ve ikisini yan yana taksam bir sorun olur mu?
Voltaj, Cl değerleri ve kullanılan çipler aynı olduktan sonra sorun çıkacağını sanmam

Evet, RAM'leri taktım ve bilgisayarı çalıştırdığım zaman ekrana görüntü gelmiyordu. Daha sonrasında bilgisayarı bozduk derken, güç şalterini kapattım ve RAM'leri çıkartıp yuvalarını değiştirdim. İyice RAM'leri oturtup tekrardan çalıştırmayı denedim oldu. Sadece Rust oynamak için almıştım, 8 GB RAM ile oynanmıyordu ama şu an yağ gibi akıyor. Hiçbir sorun da oluşmadı açıkçası. İlginiz için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı