4 RAM slotuna 2 farklı RAM takmak

Bütçe
0
Emir vermen ve asagılayıcı sekilde konusman rahatsız edici.
Haklısın ama senden yaşı muhtemelen kücük olan biri ve hata yapabilir gayet normal emir vermek yerine daha sakin sekilde yazsan ne bu gerilim yasanirdi ne o kisi uzulurdu.

Özür diler misim mi diyecektim biri bir hata yaptığında özür dile mi dersin özür diler misin mi dersin ama yine de eğer kırdıysam özür dilerim @803894 kardeşim.

RAM eklemesi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus var olan belleklerin çalıştığı JEDEC profiline veya bellek zamanlamalarına tam olarak uyum sağlayacak bir bellek almak. voltaj aralığının da aynı olması en önemli hususlardan birisidir bunlara dikkat ederse bence sorun olmaz bunu bir arkadaşın yazısından alıntı olarak aldım.

Bahsettiğüniz değerleri öğrenebileceğim bir driver var mı? Bu özelliklerin yazdığı bir yer bulamadım.

1-3'e CL19 olanı, 2-4'e CL16 olanı takıp dene ama önce CL19 ile çalıştırıp BIOS'a girip onun XMP'i profilini seç sonra "save reset" de sistem açıldıktan sonra kapat ve diğerlerini tak BIOS'a gir kontrol et. CL16 XMP'ye geçerse kapat yerlerini değiş. Ben 2 slotlu anakartta CL15 ve 16 kullanıyorum.
Anladım yani XMP profilinde cl19 olan ramlar göxükmesi gerekiyor ki onu baz alarak çalışsın. MHZ değerlerini manuel olarak 3000mhz ayarlarım çünkü cl16 olan ram 3000mhz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı