2 RAM slotunda da aynı değer mi olmalı?

Mysterious123

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Bazı duyduğum bilgilere göre 2 slottada aynı değer yoksa uyumsuzluk sorunu çıkıyormuş. Benim laptopumun 2 slotu var 1 tanesi boş dolu olandada 4 GB RAM var. Ben 4 GB RAM'in yanına 8 GB RAM ekleyip 12 GB RAM kullanamaz mıyım?

Bazı duyduğum bilgilere göre 2 slottada aynı değer yoksa uyumsuzluk sorunu çıkıyormuş. Benim laptopumun 2 slotu var 1 tanesi boş dolu olandada 4 GB RAM var. Ben 4 GB RAM'in yanına 8 GB RAM ekleyip 12 GB RAM kullanamaz mıyım?

Kullanabilirsiniz, sadece daha az verimli olur.

MHz'leri aynı olduktan sonra sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ama bilen bir kişiye danışmakta fayda var.

Kullanabilirsin. Ama MHz ve CL değerleri önemli etken. Mesela biri 3000 biri 3200MHz ise sorun olabilir.

Anakartın desteklediği maksimum RAM boyutuna ve MHz, CL değerlerine dikkat edilmeli. 12GB RAM takabiliyorsanız, takmadan önce BİOS'u güncelleyin. 4, 8, 16, 32, 64 GB RAM'lere göre ayarlanmış olur genelde bilgisayarlar. 6, 12 GB gibi sayılar çok ama çok nadir sorun çıkarabilir, bu yüzden BİOS güncellemeyi unutmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı