2 tane RAM'de neler aynı olmalı?

Hockenheim

Hectopat
Bir RAM'in var 8 GB DDR4 3000MHz CL16 veya CL15 aynı marka RAM'den bulamadım. Ben de DDR MHz ve CL'si aynı olan ama markası farklı bir RAM alırsam 16 GB olurlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Hocam özellikleri atıyorum 3000MHz ve 2133MHz olsun markalar farklı olsun bir sıkıntı yaşamazsınız. CL olayında da yaşamazsınız diye düşünüyorum. Emin değilim ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teoride problem yaşamazsınız, fakat denemeden yorum yapmak yanlış olur. Alabiliyorsanız aynı modeli bulun, bulamıyorsanız aynı frekansta bir modeli deneyin.

Hocam özellikleri atıyorum 3000MHz ve 2133MHz olsun markalar farklı olsun bir sıkıntı yaşamazsınız. CL olayında da yaşamazsınız diye düşünüyorum. Emin değilim ama.
Yanlış bilgi. Eğer 300MHz ramı varsa ve 2133mhz alırsa iki ram de en düşük mhzye sabitlenir. MHz ve DDR değerlerinin aynı olması yeterli, farklı marka olması sıkıntı etmez.

Hocam DDR aynı olduğu sürece her RAM çalşır. Böyle durumlarda bir üstte yazıldığı gibi yüksek CL ve düşük frekans olan RAM sisteme yön verir ve diğer RAM onunla aynı özelliklerde çalışır. Ancak tavsiye edilen frekans-CL-voltaj-Memory gibi değerlerin aynı olmasıdır. Kit RAM almadığınız sürece her RAM sorun çıkarabilir sorundan kastım çalışmama olabilir ya da yük altında kararsız davranma gibi. Risk tamamen sizin elinizde. Eğer bütçeniz var ise kit RAM alın yoksa zaten önemli değil ben biribriden bambaşka iki RAM kullanıyorum 4 aydır hiçbir sıkıntısını görmedim. He ama benim elimde imkan olsaydı kit RAM alırdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı