Çözüldü 2. SATA Harddisk aygıt hazır değil hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CletusKasady

Kilopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm;
Benim bilgisayarımda(Win10) 500 GB bir SATA disk var. Artık 500 GB yetmediği için diğer bilgisayarımdaki(Win7) 500 GB'lık SATA HDD'yi biçimlendirip bu bilgisayara(Win10) takmak istedim(anakartdaki SATA portlarıyla). Fakat PC'yi açtığımda harddisk gözükmedi. Kapatıp açtığımda PC ASUS yazısında dönüyor ve açılmıyor klavyenin ışıkları da (normalde yanarken) sönüyor. Neyse bir şekilde harddiski okuttum. Daha sonra disk yönetiminden aygıtı başlatmaya çalıştığımda bu aygıt hazır değil. Hatası alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir. Diğer bilgisayarda(Win7) dinamik diske dönüştürüp tekrar bağladım bu sefer yine PC ASUS yazısında dönüyor ve açılmıyor.

(Jumper diye bir şeyle çözülebilirmiş babam söyledi mantıklı mı? )

Sistemim:
MSI GTX 1050 Ti Gaming X.
i5 9400F 2.9GHz.
ASUS Prime H310M-D R.2.
500 GB HDD Toshiba (takmaya çalıştığım Samsung)
8 GB RAM DDR4.
420W PSU.

Sitedeki yöntemi deneyin.

Çözüm
Sitedeki yöntemi deneyin.
Cevabınız için teşekkür ederim, deneyeceğim.
Allah razı olsun kardeşim 1 haftadır uğraşıyorum yapamamıştım,diski silmek hiç aklıma gelememişti şimdi oldu çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı