2 seneliğe yerleşip DGS ile geçiş mantıklı mı?

Bölümü yüksek bir puanla bitirip DGS'den yüksek bir not alıp girmek istediğin üniversitenin kontenjan açmasını ummak. Bu çok düşük bir oran.

Çok riskli, düşünmeyin bile. DGS ile geçişlerde alım az, rağbet fazla ve üçüncü sınıftan başlatacaklarının da garantisi yok. Birinci sınıftan başlama ihtimaliniz de var, bu da otomatik olarak iki yıl kayıp demektir. Riske atmayın.

Çok riskli, düşünmeyin bile. DGS ile geçişlerde alım az, rağbet fazla ve üçüncü sınıftan başlatacaklarının da garantisi yok. Birinci sınıftan başlama ihtimaliniz de var, bu da otomatik olarak iki yıl kayıp demektir. Riske atmayın.

Üçüncü sınıftan başlama olayı şu şekilde. Senin okuduğun bölümdeki dersler geçtiğin bölümde de varsa veya ona yakın dersler varsa oradan saydırabiliyorsun. Ama onun belli bir sınırı var genelde 1-1.5 yıllık ders saydırabiliyorsun(AKTS puanına göreydi galiba). Yani 2.5-3 yıl daha okuyacaksın. Seni direk 3. sınıftan başlatabilirler ama alttan dersin kalmış olacak şekilde başlarsın.

Ben bu şekilde yaptım, DGS'yi kazandım ve 3.sınıftan devam ettim geçen dönem. Ama okul aşırı zor geldiğinden dolayı kayıt yenilemedim. Ders olarak sadece edebiyat, inkılap ve İngilizce pas geçildi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı