2 senelik bölüm mü polislik mi?

burwak58

Hectopat
Daha fazla  
TYT puanım 880 bin, çok çalışamadım olabilecek sıralama buydu, mezuna kalmak istemiyorum. Bu sınav sürecini tekrar yaşamak istemiyorum. İki yolum var, bu sıralamayla biraz da olsa bilindik bir bölüm yazıp 2 sene okuyacağım, diğer yolum ise polis olmak. Bu sene yaşım tutmuyor o yüzden polisliğe başvuru yapamıyorum, seneye deneyebileceğim. Sizce ne yapmalıyım?

Polislikte ön lisans olarak geçtiği için ne istiyorsan onu yap. Ailene danışmayı unutma. Fakat zor durumda kalıp polisliğe başvuranların meslekte zorlandığını ve istemeyerek işlerini yaptıklarını gördüm.

Fiziğim, boyum, kuvvetim yerinde ve böyle fiziki işlerde asla zorlanacağımı düşünmüyorum otoriter bir yapım var. Bu meslekte zorlanacağımı düşünmüyorum. Ama arkadaşında dediği gibi %50 ihtimali gözümü korkutuyor.

Fiziğim, boyum, kuvvetim yerinde ve böyle fiziki işlerde asla zorlanacağımı düşünmüyorum otoriter bir yapım var. Bu meslekte zorlanacağımı düşünmüyorum. Ama arkadaşında dediği gibi %50 ihtimali gözümü korkutuyor.

Mental sağlık ve sağlamlık önemlidir. Bir arkadaşım vardı doktor olmak isteyen, istediği sonucu alamayınca polis okuluna girmişti. Fakat yaptığı işi sevmiyordu ve başarısızlığının sonucu olarak girdiği için aklı karış karıştı. Yani diyeceğim şu bir mesleği küçüklükten isterseniz o işi severek yaparsınız ne koşullarda olursa olsun. Ama sizin olduğunuz durumdaki gibi ani kararlar kötü bitebiliyor. Sevdikten sonra güç kuvvet gelir zaten 🙂.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı