2 senelik bölümü 4 senede bitirememek

Geçen dönem abimin başına geldi öğrenci işlerine bir uğra tekrardan sınav yapılıyormuş o sınavı geçemezsen kaydın öyle siliniyormuş. Abime adamakıllı bilgilendirme yapmadıkları için kaydı silindi. Tam olarak ne sınavı ya da nasıl yapılıyor bilmiyorum tek bildiğim kaydın silinmeden önce sınava girdiğin. Öyle pat diye kaydını silmiyorlar.
 
Bildiğim kadarıyla genel olarak önlisansta 4.yılda mezun olunamazsa 5. yıl otomatik kayıt düşer. Ama yine de üniversitenin kendi bünyesinden öğrenilmesi daha makbuldür. Diyelim önlisans programındasınız 1. senenin güz dersinden 4 sene boyunda kaldınız. 4.senenizde ve güz döneminde verilmesi gereken dersin vizesinden kaldın ,finalinden kaldın , bütünlemelerinden kaldın ortalaman yetmedi ya yazıktır günahtır bu insanlar mezun olsun diye bahar dönemin üniversite insiyatif kullanıp bir sınav yapmazsa otomatik olarak 5. seneye salmış oluyorsunuz yani kaydınız siliniyor ama siz yine de öğrenci işlerine bir sorun .
 
2 senelik üniversitemi kaldığım bir dersten dolayı 4 seneye kadar uzattım ve dersten bu sene de kaldım. Uludağ Üniversitesi'nde okuyorum. Kurtarma imkanım yok mu?

2 sene = 4 dönem.
4 dönem sonunda tek dersten kalındıysa tek ders sınavına girmeniz gerekirdi. Eğer tek ders sınavında başarılı olmadıysanız veya sınava hiç girmediyseniz okulunuz dersin dönemine kadar tekrar uzar.
Bir dersten sebep nasıl 4 dönem daha okul uzadı onu anlamadım.
Başka okuldan yaz okuluna da mı gitmediniz hiç?
Ortada kayıp 2 sene var ve o 2 sene ne yaşandığını bilmiyor gibisiniz.
Öğrenci işleri ile konuşun.
 
Kaldığın sınav tek ders sınavıysa maalesef ilişiğin kesilir. Eğer vize ise dönem sonu tek ders sınavına girip mezun olursun dert etme. Hatta tek sınavında sunum vs olmaz, direkt yazılı sınav yaparlar.
 

Geri
Yukarı