2. Sistem Olarak Kali Linux Kurulumu

HEXON1

Hectopat
Katılım
25 Aralık 2018
Mesajlar
586
Çözümler
1
Yer
İstanbul/Esenler
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 10 kullanıyorum, sanal olarak Kali Linux kurdum ama bana yetmiyor, aşırı yavaş 4 GB RAM vermeme rağmen. Ben şimdi Windows 10 kalsın,yanına Kali Linux kurmak istiyorum. Nasıl yapıcam, neler gerekir?Anlatabilirseniz mutlu olucam. Kali ISO'sunu Rufus ile yazdırdım flash bellek içine, olmadı boot etmiyor direkt USB seçince Kali direkt açılıyor, USB çıkarınca geri gidiyor. İstediğim şey direkt Kali kurmak Win 10'un yanına, yani iki sistemde çalışıcak. Teşekkürler.
 
  1. Yüklemenizi başlatmak için seçtiğiniz kurulum ortamıyla önyükleme yapın. Kali Boot ekranıyla karşılanmalısınız. Canlı’yı seçin ve Kali Linux varsayılan masaüstüne önyükleme yapmanız gerekir.
  2. Şimdi gparted programı başlatın. Kali Linux’u yüklemek için yeterli alan sağlamak için mevcut Windows bölümünü daraltmak için gparted’i kullanacağız.
dual-boot-kali-01.png


3. Windows bölümünüzü seçin. Sisteminize bağlı olarak, genellikle ikinci, daha büyük bölüm olacaktır. Örneğimizde iki bölüm var; Birincisi Sistem Kurtarma bölümüdür ve Windows aslında / dev / sda2’ye yüklenir. Windows bölümünüzü yeniden boyutlandırın ve Kali kurulumu için yeterli alan bırakın (en az 20 GB).

dual-boot-kali-03.png


4. Windows bölümünüzü yeniden boyutlandırdıktan sonra, sabit diske “Tüm İşlemleri Uygula” yı sağlayın. Gparted ve reboot çıkışından çıkın.

dual-boot-kali-05.png


Kali Linux Kurulum Prosedürü

  1. Bu noktadan itibaren kurulum prosedürü, bir Kali Linux Sabit Disk kurulumuna benzer, bölümlendirmenin noktasına kadar, “Kılavuzlu – gparted ile daha önce oluşturduğunuz en büyük sürekli boş alanı kullan” seçeneğini seçmeniz gereken yere.
dual-boot-kali-09.png


2. Yükleme tamamlandığında, yeniden başlatın. Kali veya Windows’a önyükleme yapmanıza izin veren GRUB önyükleme menüsü ile karşılaşmalısınız.

dual-boot-kali-11.png
 
Cezalıydım yazamadım kusura bakmayın. Kurdum bunu ben yanlış yapmışım herşey gitti. En baştan Win10 kurdum temiz. 5 tanede sanal işletim kurdum onlardan gayet memnunum, Kali Linux çok yavaş başka sanal sistemlere göre anlayamadım. 2-3-6 gb ram verdim hala kasıyor.
 
Cezalıydım yazamadım kusura bakmayın. Kurdum bunu ben yanlış yapmışım herşey gitti. En baştan Win10 kurdum temiz. 5 tanede sanal işletim kurdum onlardan gayet memnunum, Kali Linux çok yavaş başka sanal sistemlere göre anlayamadım. 2-3-6 gb ram verdim hala kasıyor.
Hangi sanal makineyi kullanıyorsunuz ve sisteminiz nedir?
 
Merhaba, kali 1 GB ram ile bende kasmıyor. ISO dan mı kurulum yapıyorsunuz yoksa Vmware için hazır paketlerden mi? (.ova uzantılı hazır kurulu sistemler)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı