2 Slotlu Anakarta 8X2 RAM Takmak Mantıklı mı?

2 slotlu bir anakarta takabilirsiniz, sorun olmaz. Yani 4 slotlu bir anakarta 2x8 RAM takmakla 2 slotlu bir anakarta 2x8 RAM takmak arasında bir fark yok. Sadece 16 GB'ın üstüne çıkmak istediğinizde 2 slotlu anakartta 2x16 şeklinde yapmanız gerekirken. 4 slotlu anakartta 4x8 şeklinde bir yükseltme yapabilirsiniz.

Anakart almayı düşünüyorsanız ve bu soruyu o yüzden soruyorsanız her ikisini de sorunsuz yapabilecek olsanız dahi tavsiyem 4 bellek slotlu bir anakart almanızdan yana olacaktır. Bildiğim kadarı ile 2 bellek slotlular maximum 32 gb bellek destekler ( bildiğim demeyim şu ana kadar baktıklarım demek daha doğru olur). Bunu da bir kenara bırakın ileride 4 bellek slot aldım boşu boşuna duruyor demezsiniz ama keşke 2 bellek slotum daha olsaydı diye pişman olabilirsiniz.

Benim anakart maximum 16 GB destekliyor ve 4 Slotlu. 2x2 ve 1x1 ram taktım toplamda 5 GB olarak kullanıyorum.Normalde Anakartın servisi 4x4 veya 2x4 , 4x1 gibi kullanabileceğimi belirtmişti. Bu ilerde herhangi bir sorun olur mu?

Sorun olmaz. 16 GB kadar istediğiniz kombinasyonda takabilirsiniz. Ama nasıl 5 GB çalışıyor onu anlamadım. Herhalde çok çok eski bir PC'niz var. 1 GB RAM'ler çok eski çünkü.
Evet anakart ve ramler DDR2 döneminden :) Sorun olmazsa bu şekilde kullanırım cevabınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• ScreenShot_20180703235357.png
    ScreenShot_20180703235357.png
    8,5 KB · Görüntüleme: 158
4 RAM slotun var. Anakart ise 16 GB RAM'e kadar destekliyor. İstediğin gibi kullan fark etmez. 2x2 olanlar dual channel çalışır. Aynı RAM frekansındaysalar tabi. 1 GB olan çalışmaz.

4 RAM slotun var. Anakart ise 16 GB RAM'e kadar destekliyor. İstediğin gibi kullan fark etmez. 2x2 olanlar dual channel çalışır. Aynı RAM frekansındaysalar tabi. 1 GB olan çalışmaz.
Aynen öyle Frekansların farklı olması etkiliyor mesela Anakart 1600 mhz kadar destekliyor 2x2 GB ram 1600 mhz ile çalışıyor fakat 1 GB olan ram800 mhz ile çalıştığı için malesef otomatikmen tüm ramler 800 mhz de çalışıyor kesinlikle değiştiremiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı