2 SSD birleştirilirse zarar olarak ne olur?

Kezib

Hectopat
Herkese merhaba, bu başlıktaki konuları çok gördüm ama hiçbirinde tam olarak istediğim cevabı alamadım, ve bu yüzden açtım. Şimdiden söyleyeyim 😊.
Şu an sistemimde HyperX Fury 480GB 3D SATA SSD var. Fakat 480GB yetmediği için ve bende HDD almak istemediğim için dedim ki aynı SSD'den bir tane daha alır ikisini birleştirip 1TB olarak kullanırım dedim. Fakat araştırdığıma göre bazı zararları varmış. Benim için biri bozulunca diğerindeki verilerin gitmesi bir sorun teşkil etmiyor zaten önemli her bilgimi depolarım. Fakat ben istiyorum ki SSD'mi olabilidiğince sağlıklı, uzun ömürlü, FPS'e bir etkisi olmadan ve normal bir şekilde kullanayım. Eğer RAID yapınca bunlardan herhangi birinde bir sorun olacaksa 480 480 ayrı ayrı kullanacağım.

Sistemim.
MSI Armor RX 570 4 GB.
R5 5600X.
G.Skill Ripjaws 8x8 16 GB 3000MHz.
ASUS TUF Gaming B450 Plus II.
HyperX Fury 480GB 3D SATA SSD.
Spec Delta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, bu başlıktaki konuları çok gördüm ama hiçbirinde tam olarak istediğim cevabı alamadım, ve bu yüzden açtım. Şimdiden söyleyeyim 😊.
Şu an sistemimde HyperX Fury 480GB 3D SATA SSD var. Fakat 480GB yetmediği için ve bende HDD almak istemediğim için dedim ki aynı SSD'den bir tane daha alır ikisini birleştirip 1TB olarak kullanırım dedim. Fakat araştırdığıma göre bazı zararları varmış. Benim için biri bozulunca diğerindeki verilerin gitmesi bir sorun teşkil etmiyor zaten önemli her bilgimi depolarım. Fakat ben istiyorum ki SSD'mi olabilidiğince sağlıklı, uzun ömürlü, FPS'e bir etkisi olmadan ve normal bir şekilde kullanayım. Eğer RAID yapınca bunlardan herhangi birinde bir sorun olacaksa 480 480 ayrı ayrı kullanacağım.

Sistemim.
MSI Armor RX 570 4 GB.
R5 5600X.
Spec Delta.
Hocam benim Lenovo bilgisayarımda 500 + 1 TB şeklinde kullanıyordum. CD yerini de söküp SSD takmıştım ve halen daha kullanıyorum. Herhangi bir zararını veya eksi yanını görmedim halbuki bir çok artışını gördüm. Tabi sizin sistem de benimki ile aynı tepkiyi verir mi kestirmek zor.

Sistemim.
MSI Armor RX 570 4 GB.
R5 5600X.
Spec Delta.

Ayrı kullanın ek olarak anakartınızda M.2 slotu mevcut daha hızlı bir SSD takabilirsiniz sisteme.

Eğer sadece oyun için yapmayı düşünüyorsanız bir etkisi olmaz. RAID 0 ile hızınız artar ama kendiniz de araştırmışsınız bir veri kaybında direkt diskteki veriler gider. Disk hızının önemli olduğu renderlarla işiniz yoksa bence gerek de yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı