2. SSD için DRAM gerekli mi?

Leonardooo

Hectopat
Sistemimde Kingston SA2000M8/500G M.2 var ve DRAM mevcut. İşletim sistemini, Premiere Pro gibi programları ve birkaç Büyük oyunu bu SSD'ye kuracağım.

Diğer oyunları ve programları kurmak için 1TB SATA SSD alacağım. Birkaç gün önce Samsung 870 Evo aldım fakat Samsung Magician ile bazı sıkıntılar yaşadım ve iade ettim.

Şimdi ise SanDisk Ultra 3D 1TB almayı düşünüyorum fakat kendisinde DRAM yokmuş. 1. SSD'de DRAM var 2. sinde olmasına gerek var mı ?

Sistemimde Kingston SA2000M8/500G M.2 var ve DRAM mevcut. İşletim sistemini, Premiere Pro gibi programları ve birkaç büyük oyunu bu SSD'ye kuracağım.

Diğer oyunları ve programları kurmak için 1TB SATA SSD alacağım. Birkaç gün önce Samsung 870 EVO aldım fakat Samsung Magician ile bazı sıkıntılar yaşadım ve iade ettim.

Şimdi ise SanDisk Ultra 3D 1TB almayı düşünüyorum fakat kendisinde DRAM yokmuş. 1. SSD'de DRAM var 2.sinde olmasına gerek var mı?

Ultra 3D'de DRAM mevcut zaten.

DRAM eksikliği yüksek boyutlu dosya aktarımlarında performansı etkiliyor. Onun dışında oyun ve programlarda iyi performans veriyor. DRAM olmadığı için sistem RAM'ini kullanıyor. Bence çok kafaya takılacak bir şey değil.

Forumda araştırdım bir konuda DRAM yok demişlerdi

Pardon Hocam farklı modelmiş M.2'ymiş linke bakmadan attım kusura bakmayın

Bizzat kullanıyorum DRAM mevcut.

Bizzat kullanıyorum DRAM mevcut.
Haklısınız ben yanlış modele bakmışım.

Kullanım deneyimleriniz nasıl memnun musunuz ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı