2. SSD olarak SATA vs M.2

İdrisilkan

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi m.2 SSD ye Windows kurarsanız daha erken açılır oyun kurarsanız daha erken açılır veya yüklenir. Bütçeniz varsa M2 alabilirsiniz. Oyunları da yeni aldığınız sisteme kurarsınız. Ben de tam şu anda onun sıkıntısını çekiyorum. Yer kalmamış.

Öncelikle dönüşünüz için teşekkür ederim , Şöyle özetliyeyim

bende asrock a520 pro anakart var

yani 1 adet m2 , 4 adete sata takabiliyorum.

şuanda aktif olarak 500 gb M2 SSD takılı

yanına 1 tb sata ssd alsam 1.5 tb kullanım alanım olacak. Sizce bu oyunlarda performansı düşürürmü yada windowsda , yani taktığım ikinci ssdnin tek amacı yalnızca ek yer sağlayacak , pcyi yavaşlatırmı vs kuşkum bu ( windows m2de kurulu )

dersenizki kötü olur vs 2. olarak sata alma yeni bir 1 tb m2 ssd alacağım @HakQuanius01

Bence sata al. Windows zaten M2 SSD ye kurulmuştur. PC açılışı aynı kalır. Sata alırsanız oyun yüklemesi ve açılışı M2 ye göre düşer. Süre olarak ne fark var bilmiyorum. Bence ikinci M2 almaya değmez

Diyelim bir oyun var . Oyunun açılma süresi sata ile M2 arasında 1-2 saniyedir. Yükleme süresi boyuta göre değişir, ama çok bariz fark olmaz .

( Yeni 1 TB M2 aldın, eskiyi ne yapacaksın.
Satmaya çalışsan ucuza gidecek veya alan olmayacak. Baştan win kuracaksın. Bunların hepsi ne için olacak, oyun 1 saniye daha erken açılsın, 20 GB oyun 30 dakika daha erken yüklensin gibi gibi)

sata al geç

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı