Çözüldü 2. SSD yuvası HP Victus'ta nerededir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

turan.taha21

Centipat
Daha fazla  
HP Victus 15-FB0008NT AMD Ryzen 5 5600H 16 GB 512 GB SSD RTX3050 Ti FreeDOS 15.6" taşınabilir bilgisayar 71t72EA
Merhaba, laptop modeli yazdığım gibi. Laptopun içini geçenlerde açıp temizlik yaptım temizliği yapmadan önce neyin nerede olduğunu unutursam diye fotoğraf çekmiştim. SSD 2 yazan kısımda SSD yuvası yok ama SSD için alan var çözemedim bilen biri (kırmızı dikdörtgene aldığım alana bakın)

WhatsApp Image 2023-08-12 at 21.21.59.jpeg

Bakabilir mi? Bu laptopta extra SSD için yer var mı? Varsa 1TB M.2 SSD takacağım ekstra olarak.

Çözüm
Victus 15 modellerinde tek M.2 slotu var ve Victus 16-sxxxx modellerde de tek olduğunu gördüm. Eski Victus 16 ve yeni Victus 16-rxxxxx modellerinde çift M.2 slotu var.
Ne kadar saçma bilseydim kesinlikle satın almazdım. Yuva var soket yok RAM de 32 yapmak istemiştim iki slot 8-8 koymuşlar diye onu da yapamadım.

Çoğu laptop ta bu tür şeyler oluyor. Ekran kartı VRAM'i için ekstra yuvalar oluyor ama boş oluyor gibi. Üretilen anakart aynı ama modele göre üstüne eklenen komponentler farklılaşıyor.

Ne için aldığınızı bilmek lazım. Ben tamamen işlemci odaklı aldım, yeni oyunları orta-yüksek çalıştırsın istedim. DLSS ile bazen Ray Tracing bile ekliyorum. Zaten genelde eski ve emulatörden oyun oynarım. i7 12.nesi DDR5 ile harika bir uyum. Bir pişmanlığa girmeyin, sadece aldığınızı bilin.

Ne için aldığınızı bilmek lazım. Ben tamamen işlemci odaklı aldım, yeni oyunları orta-yüksek çalıştırsın istedim. DLSS ile bazen Ray Tracing bile ekliyorum. Zaten genelde eski ve emulatörden oyun oynarım. i7 12.nesi DDR5 ile harika bir uyum. Bir pişmanlığa girmeyin, sadece aldığınızı bilin.

Birdenbire almaya karar verdim ve aldım 16500'e almıştım şubat ayının başında. Fiyatı çok uygun gelmişti. Gerçi 12 ay taksit ekleyince fiyatı 18000 oldu.

Arkadaşlar bu laptoptan bir tane 8 GB RAM'ı çıkartıp yerine 16 GB RAM taksam 24 GB olsa Total'de sorun oluyor mu o şekilde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birdenbire almaya karar verdim ve aldım 16500'e almıştım şubat ayının başında. Fiyatı çok uygun gelmişti. Gerçi 12 ay taksit ekleyince fiyatı 18000 oldu.

Arkadaşlar bu laptoptan bir tane 8 GB RAM'ı çıkartıp yerine 16 GB RAM taksam 24 GB olsa Total'de sorun oluyor mu o şekilde?

Paketi açtıysanız deneyin, açmadıysanız bence termal bakımı yapıp iade edin RAM'i. Ayrıca şubattan beri bu kadar tozlandıysa ben benimkinin de içini açmayı planlıyorum. :D

Paketi açtıysanız deneyin, açmadıysanız bence termal bakımı yapıp iade edin RAM'i. Ayrıca şubattan beri bu kadar tozlandıysa ben benimkinin de içini açmayı planlıyorum. :D

Siz gayet iyi yakalamışsınız, ben 20bine aldım ve şükrediyorum. Şu an 4050 olanlar 30binden fazla... ki bence RTX XX50 serilerinde çok performans farkı olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Victus 15 modellerinde tek M.2 slotu var ve Victus 16-sxxxx modellerde de tek olduğunu gördüm. Eski Victus 16 ve yeni Victus 16-rxxxxx modellerinde çift M.2 slotu var.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı