2 Tane 1TB M.2 SSD vs 1 tane 2TB M.2 SSD

Mami Emir

Femtopat
Daha fazla  
PC toplayacağım. Uzun zamandır düşünüyorum ama bazı parçalara hala karar vermiş değilim. Mesela 2 adet 1TB'lik M.2 almak mı daha mantıklı, yoksa 1 adet 2TB'lik M.2'mi alayım? Hangisi daha mantıklı sizce.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC toplayacağım. Uzun zamandır düşünüyorum ama bazı parçalara hala karar vermiş değilim. Mesela 2 adet 1TB'lik M.2 almak mı daha mantıklı, yoksa 1 adet 2TB'lik M.2'mi alayım? Hangisi daha mantıklı sizce.

İkisi de aynı markanın ise aynı hıza denk gelir ama benim sana önerim 1 tane 2TB M.2 al. Dosyalar C: Veya D: Diye bölünmez en azından.

Anakartınızdaki M.2 portları farklı hızlara sahipse tek SSD alıp en hızlı porta takın, hepsi aynıysa 2 tane M.2 SSD alabilirsiniz. Bunun için anakartınızı da belirtmeniz daha faydalı olur.

1- 2 tane 1TB alıp RAID yapabilirsiniz.
2- Eğer iş için kullanmayacaksanız M.2'ler yerine SATA alıp artan bütçe ile diğer parçaları iyileştirebilirsiniz. Çünkü M.2'lerin normallerden günlük kullanımda bir farkı yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı