Takılan anakart var da öyle 1GB aldım, 2 tane taktım oldu bana 2GB olayı gibi bir şey değil bu iş. GB ile ekran kartı gücü belirlenmez zaten. Çift ekran kartı kullanmak da iki kat performans anlamına gelmiyor.
Takılan anakart var da öyle 1GB aldım, 2 tane taktım oldu bana 2GB olayı gibi bir şey değil bu iş. GB ile ekran kartı gücü belirlenmez zaten. Çift ekran kartı kullanmak da iki kat performans anlamına gelmiyor.
2 ekran kartı bağlamak, güçlü PSU gerektirir ve ayrıca 2 adet ekran kartı bağlanması, çipseti zorlayabilir. Eski nesil anakartlardan "Z" serisi anakartlar bu işe uygundur. Eski nesil AMD anakartlarda ise "Gaming" serisi anakartlar bu işe uygundur. 2 ekran kartı bağlamak, bir ekran kartı bağladığınızda aldığınız performansı %100 arttırmaz. Yani 2 katı bir performans artışı sağlayamazsınız. Ayrıca 2 kart bağlamak zahmetlidir. Vereceğiniz anakart ve ekran kartlarının fiyatına yeni nesil orta segmentte bir ekran kartı almanız mümkündür. Hangi 2 kartı Crossfire & SLİ edeceğinizi söylerseniz daha mantıklı bir şekilde cevaplayabiliriz. İçimde ukte kalmasın diyorsanız da elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz.