2 Tane RX 480 Kullanmak

Tabi ki kullanabilirsiniz ancak ikinciden X99 bir anakartınız yoksa tam performans a-la-maz-sı-nız! Ha 100$ tasarruf etmek için 1000 TL bir anakart almak isterseniz olabilir. Bir de bunun yanında 6. nesil 2011 bir işlemci kullanmanız gerekir ki en ucuz 2011 işlemci i7 6800K 430$ en pahalısı ise 1500$.

Sonuç: X99 anakartınız ve bu anakarta uygun bir işlemciniz yoksa maalesef 100$ tasarruf edemiyorsunuz. Tek bir adet RX480 en ağır oyunları bile en ultrada 1080p 60 Hz çooook rahat oynatır.

Yahu arkadaşım sen her konuya aynı şeyleri yazmaktan usanmadın mı ? RX 480 CFX'den tam verim almak için 40 PCIe veriyoluna sahip bir işlemciye gerek olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama sen hala X99 sistem "çığırtkanlığı" yapıyorsun resmen :D PCIe 3.0 x8 bir çıkış RX 480'in kullanacağı gücü verebiliyor. Hatta daha iddialı bir şey söyleyeyim: PCIe 2.0 x8-x16 ve PCIe 3.0 x8-x16 çıkışlar kullanılarak yapılan bir testte "SLI Titan X'in" aldığı performans 4 çıkışta da aynı. Yani hal böyleyken PCIe 3.0 x8 hızında çalışacak RX 480'den tam verim alırsınız merak etmeyin.

Son düzenleme:
Yahu arkadaşım sen her konuya aynı şeyleri yazmaktan usanmadın mı ? RX 480 CFX'den tam verim almak için 40 PCIe veriyoluna sahip bir işlemciye gerek olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama sen hala X99 sistem "çığırtkanlığı" yapıyorsun resmen :D PCIe 3.0 x8 bir çıkış RX 480'in kullanacağı gücü verebiliyor. Hatta daha iddialı bir şey söyleyeyim: PCIe 2.0 x8-x16 ve PCIe 3.0 x8-x16 çıkışlar kullanılarak yapılan bir testte "SLI Titan X'in" aldığı performans 4 çıkışta da aynı. Yani hal böyleyken PCIe 3.0 x8 hızında çalışacak RX 480'den tam verim alırsınız merak etmeyin.

Aynende öyle.

RX 480 veya herhangi bir ekran kartının CF veya SLI da tam performans vermiyorsa o anakarttan çok işlemcinin yetersizliğidir.

CF veya SLI dan tam performans alınmaz zaten.En fazla %80 performans alınır.Ama bu 10 oyundan 9 unda %50 performansın üstüne bile çıkamazsın.

Birde işlemciye en az 2000 TL para lazım bunda.

Yani anlayacağınız SLI ve CF den uzak durun...

Merhaba 4500 tl bütçen varsa 1080 nasıl sığar ki zaten 1080 3000 tl geriye kalan 1500 tl ye ne alacaksın :) Monitörün de 1920x1080 ise zaten bir adet RX 480 mutlu edecektir diye düşüyorum. Ama tabi ki cf destekleyen ana kartlarda 2 adet kullanabilirsin.

Aynende öyle.

RX 480 veya herhangi bir ekran kartının CF veya SLI da tam performans vermiyorsa o anakarttan çok işlemcinin yetersizliğidir.

CF veya SLI dan tam performans alınmaz zaten.En fazla %80 performans alınır.Ama bu 10 oyundan 9 unda %50 performansın üstüne bile çıkamazsın.

Birde işlemciye en az 2000 TL para lazım bunda.

Yani anlayacağınız SLI ve CF den uzak durun...

Sonuçta işlemcinin PCIe veriyolu sayısı ile alakalı bir sıkıntı yok. Benim orada anlatmak istediğim o. Ayrıca i7 6700K (hatta i7 6700 bile) RX 480 CF için fazlasıyla yeterlidir. 2000 TL'lik bir işlemci almanıza gerek yok. Şu kafadan bir kurtulun lütfen. İşlemcinin yeterli olduğu SLI ve CF konfigürasyonlarında ikinci karttan az performans elde edilmesinin sebebi oyunların ve uygulamaların bu konfigürasyonlardan tam verimle faydalanmak için yazılmamış olmasıdır.

Arkadaşlar Asus H170 Pro Gaming anakart iki tane RX 480 için uygun olur mu acaba? Gerçi ikincisini çok sonra alabileceğim ama yine de emin olmak istedim. Bir de müsadenizle araya 2. bir soru sıkıştırmak istiyorum. Bir kaç ay boyunca VGA girişli monitör kullanmak zorundayım. Gördüğüm kadarıyla da RX modelinde VGA için slot yok. Dönüştürücü aparat alsam HDMI portunu VGA ya dönüştürsem ekrandan görüntü alabilir miyim? Veya daha da ileriye gidiyorum :) Ekran kartını taksam ama monitörün giriş slotunu anakart üzerindeki VGA çıkışına bağlasam yine oyunlarda ekran kartının gücünü kullanabilir miyim?

Sonuçta işlemcinin PCIe veriyolu sayısı ile alakalı bir sıkıntı yok. Benim orada anlatmak istediğim o. Ayrıca i7 6700K (hatta i7 6700 bile) RX 480 CF için fazlasıyla yeterlidir. 2000 TL'lik bir işlemci almanıza gerek yok. Şu kafadan bir kurtulun lütfen. İşlemcinin yeterli olduğu SLI ve CF konfigürasyonlarında ikinci karttan az performans elde edilmesinin sebebi oyunların ve uygulamaların bu konfigürasyonlardan tam verimle faydalanmak için yazılmamış olmasıdır.

Aynı şeyi söylüyoruz...

6700K ve 2000TL lik bir işlemci konusuna da gelirsek o kesin birşey değil kişiye göre değişir ama standart CF veya SLI işlemcisi 2000TL olarak kabul edilir.

Yani benimde burda anlatmak istediğim işlemciden çok SLI ve CF den uzak durun demek lütfen uzatmayalım...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı