Bu iki RAM arasında ne fark var?
2 Tane single RAM ile Dual channel olması neleri değiştiriyor?
200 liradan fazla fiyat farkı var.
Performansa etkisi ne olur?
Aynı RAM'ler tekli olarak satılıyor, tekli olandan 2 adet alırsanız da dual channel kullanabilirsiniz. Her zaman dual kit öneririz fakat bu fiyat farkı biraz gereksiz olmuş.
Aynı RAM'ler tekli olarak satılıyor, tekli olandan 2 adet alırsanız da dual channel kullanabilirsiniz. Her zaman dual kit öneririz fakat bu fiyat farkı biraz gereksiz olmuş.
2 tane farklı RAM kullanırsanız 128 bit yani dual çalışmaz, ancak aynı model RAM'leri single olarak 2 tane alırsanız üstteki fiyata göre kâr edersiniz.
Dual Kit olarak satilanlar ayni seri iki RAM'in dual channel olarak calisacaginin test ve garanti edildigi RAM'lerdir. Fiyatlari o yuzden daha yuksek. Normalde ayni seri iki seri iki RAM'in sorunsuz dual channel calismasi gerekli. Fakat isi kritik olan kisiler sansa birakmamak icin test edilmis RAM'leri tercih ediyorlar.
Vay arkadaş ya, hocam yanlız ben o bilgiyi de bu forumdan öğrendim onu söyleyen arkadaşa birşey olmuyor ben yanlış bilgilendirmeden ban yiyorum, anlamadım gitti bu işi.
Quad channel kullanmak için quad channel destekleyen anakart lazım ki bunları destekleyen anakartlar da genelde Intel Extreme veya Threadripper işlemcili anakartlar oluyor. Yani Z serisi bir anakartta 4 tane ram taksanız bile çift kanal teknolojisini kullanırsınız.