Çözüldü 2 tane SSD ile formattan önce nasıl birbirine yedek alınır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erenn cann

Decapat
Daha fazla  
Hocam, benim 2 tane SSD var. Ben birisindeki tüm dosyaları diğerine atıp o boş olan SSD'yi formatlamak istiyorum ve sonra aynı işlemi tam tersi olarak yapmak istiyorum. Oyunları tekrar indirmekle uğraşmamak için nasıl yapılır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunlar Steam'den ise kütüphaneden istediğiniz oyuna sağ tıklayıp "özellikler" diyorsunuz. Ardından "Depolama > Kurulum klasörünü taşı" seçeneği ile yeni diskinize aktarabilirsiniz.

Oyunlar Epic Games veya başka bir platform ise dosya konumunu açıp oyunun klasörünü kopyalayıp diğer diske aktarın.

Steam'i yükleyince oyunlar zaten otomatik algılanır fakat Epic'te işler öyle yürümüyor.

Epic'te yüklemek için önce indirmeyi başlatmanız gerekiyor. Sonra indirmeyi duraklatıp, Epic Games'i tamamen kapatın. İndirmeye başlayan oyunun dosya konumunu açın, diğer diskteki oyun dosyalarını buraya yapıştırın. Epic Games'i açıp indirmeye devam edin, indirmek yerine dosyaları doğrulama yapacaktır.
Oyunlar Steam'den ise kütüphaneden istediğiniz oyuna sağ tıklayıp "özellikler" diyorsunuz. Ardından "Depolama > Kurulum klasörünü taşı" seçeneği ile yeni diskinize aktarabilirsiniz.

Oyunlar Epic Games veya başka bir platform ise dosya konumunu açıp oyunun klasörünü kopyalayıp diğer diske aktarın.

Steam'i yükleyince oyunlar zaten otomatik algılanır fakat Epic'te işler öyle yürümüyor.

Epic'te yüklemek için önce indirmeyi başlatmanız gerekiyor. Sonra indirmeyi duraklatıp, Epic Games'i tamamen kapatın. İndirmeye başlayan oyunun dosya konumunu açın, diğer diskteki oyun dosyalarını buraya yapıştırın. Epic Games'i açıp indirmeye devam edin, indirmek yerine dosyaları doğrulama yapacaktır.

Çözüm
Oyunlar Steam'den ise kütüphaneden istediğiniz oyuna sağ tıklayıp "özellikler" diyorsunuz. Ardından "depolama > kurulum klasörünü taşı" seçeneği ile yeni diskinize aktarabilirsiniz.

Peki bu format atarken hangi diski seçiceğimiz çıkıyordur. Bir de Windows hangisine yüklenecek o sıkıntı yapmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu format atarken hangi diski seçiceğimiz çıkıyordur. Bir de Windows hangisine yüklenecek o sıkıntı yapmasın.

Silmek istediğiniz diskin numarasını öğrenmeniz gerekiyor. 0, 1, 2 diye sıralama var.
Windows arama yerine "bilgisayar yönetimi" yazıp açılan yerden "Disk yönetimi" sekmesine girin. Buradan silmek istediğiniz diskin numarasını öğrenin. (Disk 0, Disk 1 vb.)

Kurulum aşamasında da örnek veriyorum Disk 0'ı silerseniz. İstediğiniz SSD'yi silmiş olursunuz.

1742549085692.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı