2 tanıdığım Nike'dan hırsızlık yapmış

ryotakyle

Centipat
Katılım
28 Temmuz 2022
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Okuldan tanıdığım 2 kişi Nike'dan hırsızlık yapmış ve yakalanmadan çıkmışlar. Kameraya da yüzleri gözükmüş bunlara bir şey olur mu? Haber vermeli miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sana gelip anlatıyorlar he bir de bence hırsızlığı yapan sen gibi duruyorsun ama hayırlısı.
aynen dostum 10k lık ürün için hırsızlığa ihtiyacım var soru sormuşum cevaplıyacaksan cevapla :DDD

Sen mağazada mı çalışıyorsun? Kime, niye haber verme gereği duyuyorsun?
hayır aslında okuldan tanıdıklarım felan değil internetten tanıdığım uzun süredir konuştuğum iki çocuk çok merak ediyorlardi birşey olurmu diye araştırmışlar baya bana sordular gece bende bitane foruma konu açayım dedim illa cevap veren olur diye
 
Hırsızlık yapan biri korkmadığı için hırsızlık yapar. Çaldıktan sonra lan acaba bir şey olur mu demez ki. :D
Arkadaşın dediği teori mantıklı olabilir. 10.000 TL'lik ürün için hırsızlığa ihtiyacım mı var demişin de ürünün fiyatını nereden biliyon onu geçtim. Millet 100 TL için hırsızlık yapıyor. Sen ise 10.000 TL'lik için hırsızlığa ihtiyacım mı var demişsin. :D Kameralarda yüzünün gözüktüğünü nereden biliyorlarmış?
 
Hırsızlık yapan biri korkmadığı için hırsızlık yapar. Çaldıktan sonra lan acaba bir şey olur mu demez ki. :D
Arkadaşın dediği teori mantıklı olabilir. 10.000 TL'lik ürün için hırsızlığa ihtiyacım mı var demişin de ürünün fiyatını nereden biliyorsun onu geçtim. Millet 100 TL için hırsızlık yapıyor. Sen ise 10.000 TL'lik için hırsızlığa ihtiyacım mı var demişsin. :D kameralarda yüzünün gözüktüğünü nereden biliyorlarmış?

Buna gülücük emojisi atarken son yazdığımı okumamışsın galiba :D

Yüzümüzü hiç gizlemedik dediler. Koskoca Nike'da da illa kamera vardir değil mi zibilyon tane?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an fark edilmese bile mağazada sayım yapıldığı zaman üründe eksik çıkarsa araştırma işine girerler ve şayet böyle bir hırsızlık tespit edilirse mağaza tarafından suç duyurusunda bulunulur. Soruşturma ve akabinde kovuşturma evresiyle yargılama yapılır ve suçu işlediğiniz sabitse ceza alırsınız.

Hırsızlık suçunun basit halinin yaptırımı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır. Ayrıca şikayete tabi bir suç olmayıp hırsızlığı yaptığın mağaza ''Tamam ben şikayetçi değilim. Helal ettim. Ceza almasınlar.'' dese bile olan bir kere kolluğa veya savcılığa intikal ettiyse kamuyu ilgilendiren bir suç olduğu için yargılamanız resen yapılır ve ceza alabilirsiniz.​
 

Yeni konular

Geri
Yukarı