2 TB HDD görünmüyor

Feron

Centipat
Merhaba sevgili Technopat üyeleri:

Malumunuz bayramda evde olmamızdan dolayı bende PC'de oyun oynayarak vakit geçiriyorum. Dün gece PC açık kalmıştı sabaha kadar. Sabah kalktığımda bir baktım 2TB'lık HDD'im görünmüyor. Oyunlarım vs. tüm önemli dosyalarım ondaydı. Tüm araştırmalarım rağmen çözemedim. HDD BIOS'ta her alanda görünüyor ancak Win'da yok görünmüyor.

Dosya Ekleri

• aygıt.PNG
    aygıt.PNG
    42,8 KB · Görüntüleme: 88
  • pc yönetimi.PNG
    pc yönetimi.PNG
    84,7 KB · Görüntüleme: 66
  • bilgisayarım.PNG
    bilgisayarım.PNG
    36,8 KB · Görüntüleme: 72
  • diskpart.PNG
    diskpart.PNG
    188,4 KB · Görüntüleme: 63
  • dd.jpg
    dd.jpg
    227,3 KB · Görüntüleme: 64
  • cc.jpg
    cc.jpg
    337,1 KB · Görüntüleme: 57
  • bb.jpg
    bb.jpg
    224,5 KB · Görüntüleme: 71
  • aa.jpg
    aa.jpg
    336,8 KB · Görüntüleme: 49
Bırakın başlangıç onarma yapsın. Kabloları söküp yer değiştirmek değil de başka bir bilgisayarda denemenizi öneririm, harici olarak dahi görecek mi acaba?
Başlangıç onarmayı seçtiğimde başlatamıyor sürekli geri dönüyor. Başka bir pc de denemeye çalışacağım. Başka yollar bulmam gerek
Hdd yi söktüm şimdi bari Win açılsın diye düşünüyorum

Dosya Ekleri

• 15904080882253607852820080468546.jpg
    15904080882253607852820080468546.jpg
    847 KB · Görüntüleme: 45
Açıldı mı Win? Başka bilgisayarda deneme şansınız var mı?
Maalesef HDD i taktığımda pc açılmıyor. Çıkardığım zaman pc rahat açılıyor. Diğer pc ofiste olduğundan alamıyorum gidipte. Mecbur bayramdan sonrayı bekleyeceğim denemek için. 😔 Anlamadığım nasıl bir anda oluyor böyle çalışırken gidiyor
Acaba HDD in kapağını mı açsam belki okuyucu takılı kalmıştır. Mümkün mü böyle bir şey?
Tekrar merhaba. HDD'i başka PC'de denedim ancak yine görmüyor. Windows'u açmakta güçlük çekiyor. Windows dosyaları yüklüyor bölümüne giriyor direk oradan da hata ayıklayıcıyı açıyor ama yine de çözülmüyor Windows normal açılıyor ama HDD'i görmüyor. HDD kutusu ile USB olarak bağladım ancak oradanda sonuç çıkmadı. HDD'i açtım enson kapağını. Güç verdiğimde disk dönüyor okuyucu diskin üzerine geliyor, sabit kalıyor kapadığımda ise okuyucu yerine geri dönüyor yani sıkıntı yok sanırım. Takılma sıkışma gibi şey söz konusu değil. Başka yapabileceğim bir şey var mı?
Tekrar merhaba. HDD'i başka PC'de denedim ancak yine görmüyor. Windows'u açmakta güçlük çekiyor. Windows dosyaları yüklüyor bölümüne giriyor direk oradan da hata ayıklayıcıyı açıyor ama yine de çözülmüyor Windows normal açılıyor ama HDD'i görmüyor. HDD kutusu ile USB olarak bağladım ancak oradanda sonuç çıkmadı. HDD'i açtım enson kapağını. Güç verdiğimde disk dönüyor okuyucu diskin üzerine geliyor, sabit kalıyor kapadığımda ise okuyucu yerine geri dönüyor yani sıkıntı yok sanırım. Takılma sıkışma gibi şey söz konusu değil. Başka yapabileceğim bir şey var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı