2 TB PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD önerisi

Okumayı önermene sevindim, kendi okuduğunu anlamamana şaşırmadım, o değeri okumada verdi dün ancak yazmada veremedi, sentetik testlerde verilen değerler ya da ultra optimizasyonda olan testler günlük koşullarda her zaman gerçeği yansıtamıyor diyorum. Zira 10.000 okuma değeri de günümüzde ortalama kullanıcılar gerekli değil.

Ağır iş yapmıyorsan, TB'lerce data/bilgi yönetimi ya da ihtiyacı olan programlar kullanmıyorsan reklam olarak verilen rakamlarla yaşamanın anlamı yok, bütçene uyduğu sürece istediğini yapabilirsin. Zira tüm sistemler SSD üzerine kurulu ve SSD yazma okumayı çok hızlı yapıyor, ancak bir HDD gibi yapamadığı için her okuma yazma sırasında kendinden yiyor mu demeli o zaman RAID mi yapalım diyeceksin? Sanmıyorum, iyi günler.

Akıllı telefonlar akıllı insanlar, hızlı sistemler hızlı ve doğru seçimler demek değil. Düşünecek vakti kalmıyor insanların.

Dediğim şeyi anlamadın galiba? Gen 5'in o değerlere ulaşamayacağını söylemiyorum, laptopta M.2 slotunun gen 5 desteği yoksa o değeri görmez diyorum. Laf yetiştirmek yerine okuduğunu anlamanı öneririm. Kısacası uyumsuzluk mevcutsa o değerleri görmeyecek, sırf gen 5 diye DRAM'siz bir SSD'ye o parayı vermek mantıksız.

Gen5'te laptopta 10.000 gibi bir değeri okumada görür, yazmada sentetik test sonucları henüz standartlarla tümüyle örtüşen bir halde değil maalesef, dün örneğini yaşadık.

Burada dediğin gibi, görür demişsin. Evet gen 5 görür ama o soket gen 5 destekli değilse nasıl görsün?

Bilgisayarının PCI-e 5.0 destegi yoksa 10000 gibi değerleri görmez. Bütçen nedir, G3 alınmaz DRAM yok.

Kendi dediğim cümle/yorum da bu şekilde.

O senin yorumlaman, zira Gen5 konumuz değildi - konu sahibiyle iş görür üzerinden geldik. O yüzden birbirimizi yanlış yorumlamış olabiliriz.

Dün Gen5 ve 4 bir arada olan bir sistemden bahsettim örnekleme açısından ancak gerçek bir ihtiyaç durumu yok, bütçesi varsa da istediğini alabilir. DRAM bir "zorunluluk" değil, bütçe varsa alınır, yoksa alınmaz, hayat kurtaracak bir durumu yok dediğim gibi ağır bilgi/data v.b işleri yoksa, oyunu kur oyun okusun, geri kalanlar RAM'de veya cache'de kalacak zaten.

Gen5 konusunda kalmak istersen kalabilirsin, lakin benim için konu kapandı. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…