2 TB SATA vs 1 TB M.2 SSD

Scheriff

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte RTX 3050, Ryzen5 1600AF, 16 GB x 2 3000Mhz
Hangisini önerirsiniz? SATA olan SANDISK SSD Plus, M.2 SSD olan Samsung 980.

Son düzenleme:
Hangisini önerirsiniz? SATA olan SanDisk, M.2 SSD olan Samsung.
Eğer SSDnin okuma ve yazma hızı sizin için önemliyse kesinlikle Samsung ama eğer okuma ve yazma hızı o kadar önemli değil diyorsanız Sandisk.

Tam model belirtirseniz daha iyi olur.

Eğer işletim sistemi kuracaksanız ve depolama sorununuz çok yoksa 1 TB M.2 SSD almak mantıklı olacaktır.

Ancak işletim sistemi kurmayacaksanız ve depolamaya ihtiyacınız varsa bu durumda da 2 TB SATA SSD daha iyi olacaktır.

Satanın modeli SanDisk SSD plus.

Eğer 1 TB ile 2 TB karşılaştırabiliyorsanız 1 TB da işinizi görüyordur diye tahmin ediyorum. 1 TB M2 almanızı öneririm.

Öncelikle M.2 olan NVMe mi yoksa SATA M.2 mi onu söylemeniz gerekiyor SATA M.2'ler bana çok gereksiz geliyor zaten kısıtlı olan M.2 yuvasını SATA M.2 ile doldurmak tamamen hata olur. Eğer M.2 SSD niz NVMe ise sistem diski olarak tercih etmek amaçlı alınabilir fakat özellikle anakartınızda 1 tane M.2 yuvası var ise M.2 seçiminizi düzgün yapmanızı öneririm, böyle bir durum söz konusu ise 2 TB SATA SSD'yi alın bütçeniz artınca eliniz rahatlayınca düzgün model bir M.2 alırsınız.

Tabii unutmadan bunu başta yazmak lazımdı ama marka-model bilgileri olmadan iki ürünü kıyaslamak hata olur. SATA SSD sorunlu olabilir bunu bilememiz için marka - model söylemeniz lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı