Çözüldü 2 TB SSD olan sistemde C ve D diski ayrı olmalı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xargana

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Almış olduğun laptopta 2 TB SSD mevcut. Daha önce Windows kurmamıştım hiç. Windows 11 kurulumu ile ilgili videolar izleyip kendim kurdum ama izlediğim videolarda SSD'yi C ve D olarak ayırmıyordu.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

2 TB SSD'yi C ve D olarak ayırmalı mıyım? Ayırmak ya da ayırmamak ileride sorun yaratır mı?

Çözüm
Hiç C'yi tek kullanmadım çünkü bana biraz ortalık karışıyor gibi geliyor. Ayırmayı tavsiye ederim, format gerektiğinde de ayrı olmaları kolaylık sağlar. C'ye sadece uygulamaları kurup oyunları kurmayacaksanız, sistem olacaksa 500 GB da yeter.
Hiç C'yi tek kullanmadım çünkü bana biraz ortalık karışıyor gibi geliyor. Ayırmayı tavsiye ederim, format gerektiğinde de ayrı olmaları kolaylık sağlar. C'ye sadece uygulamaları kurup oyunları kurmayacaksanız, sistem olacaksa 500 GB da yeter.

Çözüm
@Teru @Dessa @Görkem Say
2. M.2 slot şu an için boş ancak yakın zamanda almayı düşünmüyorum. Merak ettiğim şu. Steam ve Epic Games C'ye kurulacak ve içinde almış olduğum oyunlar var. Onlar da C ye kurulacak anladığım kadarıyla. Ayıracak olursam C ve D hangisini hangi amaçla kullanmalıyım? Kendimce silinsin ve kaybolsun istemediğim hatıralar, anılar, çalışmalar (fotoğraf, video, PDF, çalışma dosyaları, e-kitaplar vb.) İçin D'yi; programlar, uygulamalar, oyunlar ve diğer her şey için C'yi kullanırım diye düşünüyordum. C için 1.5 TB, D için 500 GB ayırırım diye düşünmüştüm. Bu düşüncem doğru mudur?

Yoksa Windows 11 ve birkaç temel programa yetecek kadarlık C'yi küçük tutup, D'yi oyun platformları, oyunlar, uygulamalar ve diğer her şey için mi kullamalıyım?

Kendimce silinsin ve kaybolsun istemediğim hatıralar, anılar, çalışmalar (fotoğraf, video, PDF, çalışma dosyaları, e-kitaplar vb.) İçin D'yi

Bunun icin de direkt masaustunde klasor acip onda tutabilirsin D diye ayirmana ne gerek var ki? Farkli diskler olmadigi surece C ve D diye ayirma mantigini ben anlamiyorum sahsen.

Bunun icin de direkt masaustunde klasor acip onda tutabilirsin D diye ayirmana ne gerek var ki? Farkli diskler olmadigi surece C ve D diye ayirma mantigini ben anlamıyorum sahsen.

Masaüstündeki veriler formatla kaybolmaz mı? Format gerektiren bir sorun olursa nasıl olur?
2 ayrı slota 2 ayrı disk almak tabii güzel olur ama şimdilik 2 TB diski C ve D'ye bölmek daha iyi gibi. Ancak C ve D'ye kaçar TB ayırmalıyım ve hangisini hangi amaçla kullanmalıyım? @Görkem Say @Teru @Dessa

C'ye sadece Steam gibi uygulamaları kurun ama D'ye oyunları, fotoğrafları, belgelerinizi koyun ki C formatlanınca D'deki veriler gitmesin. O yüzden C 500, D 1500 demiştim. Masaüstündeki veriler de C'de depolanıyor o yüzden formatla gider.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı