İkisi de 2.4GHz. Birleşeceğini biliyorum bu arada nasıl yapıldığını unuttum.
İki Wi-Fi ağının ismini ve şifresini aynı yaparsanız birinin sinyali kopmaya başlayınca telefon diğerine geçer.
İki router de birlikte mesh modunda çalışabiliyorsa bağlantı koparmaya gerek kalmadan routerlar telefonu otomatik diğerine geçirir.
Mesh modu desteklemiyor ama OpenWrt kurulabilen routerlar ise OpenWrt kurup 802.11.r özelliğini kullanabilirsiniz.
Ek olarak neden 5 GHz kullanmıyorsunuz?
5 GHz neredeyse her konuda daha iyi.
Gecikme çok daha az, hızlar çok daha hızlı.
5 GHz'in çekmediği yerde 2.4 GHz de çok yavaş çalışıyor zaten, pek bir fark olmuyor.
Öncelikle 5GHzyi söyleyeyim, modemim 2.4GHz, hem modem hem 5GHz bir router almak çok pahalı olacaktı. Ve bu hızlar için pek gerek görmedim diyebilirim.İki Wi-Fi ağının ismini ve şifresini aynı yaparsanız birinin sinyali kopmaya başlayınca telefon diğerine geçer.
İki router de birlikte mesh modunda çalışabiliyorsa bağlantı koparmaya gerek kalmadan routerlar telefonu otomatik diğerine geçirir.
Mesh modu desteklemiyor ama OpenWRT kurulabilen routerlar ise OpenWRT kurup 802.11.r özelliğini kullanabilirsiniz.
Ek olarak neden 5 GHz kullanmıyorsunuz?
5 GHz neredeyse her konuda daha iyi.
Gecikme çok daha az, hızlar çok daha hızlı.
5 GHz'in çekmediği yerde 2.4 GHz de çok yavaş çalışıyor zaten, pek bir fark olmuyor.
60Mbps VDSL altyapı sahibi.
Bu arada hocam.
2.4 ve 5 GHz kanalları birleşir mi?
Oldu.Olmuyor.
Teşekkürler böyle yapınca oldu.İki Wi-Fi ağının ismini ve şifresini aynı yaparsanız birinin sinyali kopmaya başlayınca telefon diğerine geçer.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.