2 Yıl Dayanabilecek Kuvvetli Yapıştırıcı Tavsiyesi

Şimdi ne yapıyorsunuz hafız biliyor musun? Karbonatı kırık olan yere güzel bir şekilde döküyorsun. Ardından normal japon yapıştırıcısını karbonatın üzerine döküyorsun. Bu şekilde yapıştırdığım Asus laptobu yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Sigaranın külüyle (sıcak olacak) yaparsan bırak tutmayı zorlasan kıramazsın.
 
Bende resimdeki seyden var Türkcesini maalesef bilmiyorum Heißkleiber Pistole diyorlar. Arkasina slikon plastik tarzi bir cubuk koyuyorsun en fazla 1 TL falandir o cubuk, Almanya'da 100 tanesi 13 euro.

Neyse o cubuk eriyor ve tabancanin önünden sicak bir sivi cikiyor, o sivi cok cabuk donuyor ve yapisiyor. 2 sene degil 10 sene idare eder. Her yerde bulabilirsin.

Eki Görüntüle 261786
Şu anda silikonla duruyor zaten :D Ama o kadar da sağlam durmuyor yine arkasında bir desteğe ihtiyacı var. Desteği kaldırıp ekranı boşluğa bıraktığım zaman silikon direk ayrılıyor. 3-4 çubuk silikon boşa gitti bu yüzden.

Şimdi ne yapıyorsunuz hafız biliyor musun? Karbonatı kırık olan yere güzel bir şekilde döküyorsun. Ardından normal japon yapıştırıcısını karbonatın üzerine döküyorsun. Bu şekilde yapıştırdığım Asus laptobu yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Sigaranın külüyle (sıcak olacak) yaparsan bırak tutmayı zorlasan kıramazsın.
Güzel fikir. Deneyeceğim teşekkürler :)

1.jpg 2.jpg

Merak edenler için çerçevenin kırılmış hali. Kırmızıyla işaretlediğim yerdeki vida yuvaları kırıldığı için menteşeler çerçeveyle birleştirilmiyor. Şu anda sıcak silikon+elektrik bandı+çalışma lambasının desteğiyle duruyor :D
 
Bazı markaların bu tip işler için olan yapıştırıcıları mevcut ama pahalıya gelir. Mesela ben eski monitörün çerçevesini yapıştırdım Pattex diye bir marka 6 gram tüp için 17 lira olması lazım bir para verdim ama, en on monitörü açmak için bir yeltendim (içindeki kondansatör falan lazım olur sökeyim diye), çerçeve yi yapıştırdığım 2 parçanın etrafından kırarak açtım ve şuan orası hala yapışık duruyor.

Ama pahalı işte. O gönderilen aktivatörlü alet de fazlasıyla iş görür. Ama tavsiyem o küçük şişedekini bir şişe kapağına falan dök ondan sonra yapıştırmak istediğin yere kürdan gibi bir şeyle sür sonra aktivatörü (spreyi) sıkarsın. (y)
 
Ekteki resimdeki ürünü laptopun menteşesine uygulamayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir yapıştırıcıdır. Bilgisi olan ve kullanan varsa yorum atabilirmi almaya karar kıldım ama emin değilim.
 

Dosya Ekleri

  • product_4.png
    product_4.png
    71,5 KB · Görüntüleme: 112
@SebinLi028 yıllar önce kullanmışlığım var. İki yumuşak hamur var içerisinde, kullanılacak miktarı ikisinden de koparıp elinizde birleştiriyorsunuz ve iyice yoğuruyorsunuz. Eldiven kullanırsanız iyi olur, derinin aralıklarına girebiliyor malzeme. Homojen yeşil renk olunca kullanıma hazır hale geliyor. Yapıştırıcıdan ziyade sabitleştirici gibi bir malzeme bu. Beton gibi taşlaşıyor kuruduktan sonra. Esneme özelliği yok. Ona göre kullanın. Kenarından su sızan musluğun etrafını bununla kaplayıp sızıntıyı önleyebilirsiniz örneğin. Dışarıdan kötü görünür ama iş görür.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı