2 yıl kullanılmış R5 1600 AF performansında düşüş olur mu?

Grington

Attopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bilgisayar geçiyorum ama işlemci olarak 2. el Ryzen 5 1600 AF alacağım. Fakat alacağım kişi 2 3 yıldır kullanıyormuş satıcıda sorun yok ama işlemci performansında düşüş olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi sıcaklıklarda çalıştırıldıysa bir şey olmaz.

Merhaba, yeni bilgisayar geçiyorum ama işlemci olarak 2. el Ryzen 5 1600 AF alacağım. Fakat alacağım kişi 2 3 yıldır kullanıyormuş satıcıda sorun yok ama işlemci performansında düşüş olur mu?

Kullanıma göre değişir ama 2 yıldan, fazla bir performans düşüşü yaşanacağını düşünmüyorum.

Yani demek istediğim uzun süre beni götürürmü kullanacağım soğutucu çok iyi olacak termal macun bakımını hep yapacağım kasa temizliği falan.

@Grington

Sıkıntı olmaz, satıcı eğer düzgün sıcaklıklarda çalıştırıp işlemciye iyi baktıysa sorun çıkmaz.

Yani demek istediğim uzun süre beni götürürmü kullanacağım soğutucu çok iyi olacak termal macun bakımını hep yapacağım kasa temizliği falan.
Uzun süre çok yüksek sıcaklıklarda sabit çalışmadıysa problem olmaz, iyi bakacağınızı siz de söylüyorsunuz. Bunu satıcıya sorabilirsiniz, muhtemelen öyle bir durum yoksa çok uzun seneler sizi rahatlıkla götürür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı