2 yıl kullanılmış R5 1600 AF performansında düşüş olur mu?

İşlemciler nadiren çekirdeklerin bozulması ve bozulan çekirdeğin devre dışı bırakılması zorunda kalınmadıkça aslında hissedilir bir performans kaybı yaşatmaz. Eskiden işlemciler aşırı ısınma sonucu bozulabiliyordu ancak güncelde hem termal eşik çok yüksek hem de sistem işlemcinin zarar görebileceği sıcaklıklarda kendisini kapatıyor.
Uzun vadede performans ise beklenti ile alakalı bir durum, halen Core 2 Quad işlemci ile birçok işini halledebilen kullanıcılar da var, RTX 3060 ile Ryzen 5 3600 kullanıp artık bu işlemci yetersiz kalıyor diyen kullanıcıda var. Elbette güncel bir performans vermez ancak beklentin orta seviyelerde ise uzun yıllar işini görür.

İşlemci yıpranabilir ve buna bağlı olarak performansında çok ihtimal vermesem de düşüşler yaşanabilir.

Satıcı yüksek ihtimal stok fan ile kullandı emin değilim ama ben bir sorayım nasıl kullandınız falan diye sonra tekrardan yazarım.

Satıcı yüksek ihtimal stok fan ile kullandı emin değilim ama ben bir sorayım nasıl kullandınız falan diye sonra tekrardan yazarım.
Çok kafaya takılacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Çok çılgın bir kullanıcı değilse stok fan kullansa dahi problem yaratacağını düşünmüyorum, rahatlıkla kullanabilirsiniz bana göre.

Satıcı sanırım uyuyor olmalı ama ilana Ryzen 5 1600 AF SIFIR AYARINDA diye yazmış ben bu işlemci bayağı yıl kullanacağımdan çekinerek alıyorum. O yüzden korkuyorum yardımlarınız için çok teşekkürler.

Niye korkuyorsun dostum? Yüksek sıcaklıkta uzun süre çalıştırılmamışsa işlemcilerde sorun olacağını düşünmüyorum. Pinleri kırık değilse alınır işlemci bu yani fabikasyon olarak sorunlu üretilmemişse kullanıcıların normal kullanım ile bozması çok zor.

Çok kafaya takılacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Çok çılgın bir kullanıcı değilse stok fan kullansa dahi problem yaratacağını düşünmüyorum, rahatlıkla kullanabilirsiniz bana göre.

Satıcı ile şimdi konuştum stok fan kullanıp 50 60 dereceleri hiç geçmediğini ve hiç overclock yapmadığını, anakartının overclocku desteklemediğini söyledi.

Yardım eden herkese teşekkürler iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…