2 yıldan sonra termal macun değiştirilmeli mi?

Sweepy

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 yıl önce toplama PC aldim ve şu anda termal macunu şu durumda değiştirmeli miyim?

Dosya Ekleri

• 20240705_142112.jpg
    228,5 KB · Görüntüleme: 57
  • 20240705_142133.jpg
    157,8 KB · Görüntüleme: 42
Benim giriş seviyesindeki laptopu sürekli oyunlarda ısıtarak kullanmama rağmen 3. yılın sonlarına doğru FPS düşüşleri görmeye başladım ve o zaman macun değiştirdim. Macun piyasadaki en ucuz markaydı, değiştim 1 yıl oldu olmadı tekrar FPS düşüşleri gelmeye başladı, 6 ay falan saçmalık, zaten ben ısınma ile ilgili ne yapabilirim diye defalarca HP'ye yazdım, macundan hiç bahsetmediler, sadece fanlarda toz birikebileceği için elektrikli süpürgeyi birkaç dk fanlara tutun dediler, ara ara yapardım. 3 yıl sonra laptopu açınca içinde toz yok denecek kadar azdı.

Söktüm geri taktım değiştirmessem ne olur?

Sıvı macun soğutucu ile işlemci yüzeyin temasını %100 olmasını sağlar. Sıvı olduğu için yüzeylerdeki küçük boşlukları doldurur.
Soğutucuyu çıkarttığın zaman katılaşmış macunun bir parçası/parçaları kopabilir ve temas artık tam sağlanamaz. Bu nedenle her iki yüzeyi güzel temizlemen ve yeni macun sürmen gerekiyor.

İşlemcimin sıcaklığını nasıl öğrenebilirim?

Mesela bnim kullandığım programı kullanabilirsin:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…