2 yıllık bilgisayar programcılığı okunur mu?

Techno34

Decipat
Makaleler
4
Bilgisayar, kodlama, siber güvenlik ilgi alanım bu bölümü okumaya niyetim yok ancak aklımdaki bölümler gelmezse bu bölüme gideceğim. Sizce bu bölümün önü açık mı? Yani mezun olduktan sonra iş bulabilir miyim? Bulabilirsem asgari ücretten fazla maaş alabilir miyim?

Temel dersler veriliyor. Gelişme aşaması size ait. Ben teknoloji bölümünü okuyorum benzer derslerimiz var oradan biliyorum ama Programcılık adına şunu söyleyebilirim. Öğrenme azminiz bayağı kuvvetli ve iyi dinlemek gerek.

Peki mezun olduktan sonra nerelerde iş bulabilirim? Ve hemen iş buluna bilecek bir bölüm mü? Yoksa bilgisayar mühendisliği okumak daha mantıklı mı?

Peki mezun olduktan sonra nerelerde iş bulabilirim? Ve hemen iş buluna bilecek bir bölüm mü? Yoksa bilgisayar mühendisliği okumak daha mantıklı mı?
Bilgisayar Teknikeri olarak çalışabilirsin. İstersen de açık öğretim ile yönetim bilişim sistemleri okuyabilir istersen de mezun olduktan sonra dgs ile bilgisayar veya yazılım mühendisliğine tamamlayabilirsin.

O kadar şu an için bilmiyorum üniversite farklılıkları olduğu için staj tarafında kendi tanıdığınız veya hoca yardımıyla iyi bir yer bulabilirseniz neden olmasın. Yazılım şirketleri olabilir. Bilgisayar mühendisliği denince böyle kolay bir bölüm gibi gözükse de aslında hem donanım bilginizin iyi olması hem de yazılımla beraber mükemmel projeler yapmanızı gerektirmekte. Ben mesela mühendisten çıkma hocadan ders dinleyince tekde anlıyorum ama akademisyendekini bir türlü anlayamıyorum.

Staj olarak da ister ulusal staj programına katılabilirsin istersen de kariyer.net gibi sitelerden yazılım veya mühendislik firmalarına mail atabilirsin. Zaten bir çok okul staj yeri ayarlamıyor, öğrencinin bulmasını istiyor.

Aslında ana amacım bilgisayar mühendisliği ya da programcılığı değil. Askeri üniversite, hukuk, psikoloji ve pdr arasından seçeceğim inşallah belki hepsi gelir belki hiçbiri gelmez. Eğer hiçbiri gelmezse bilgisayar programcılığı okuyacağım.

Hocam bilgisayar programcılığı okuyan birisi açık öğretim ile YBS'ye geçiş yapabiliyor mu cidden? Bunu bilmiyordum da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…