2 yıllık bilgisayar programcılığı okunur mu?

Siz nasıl iş bulmayı planlıyorsunuz hocam?
Okuduğun üniversitenin ve hocaların da etkisi oluyor mezun olduktan sonraki süreçte. Her öğrencisi olmasa da belli başlı öğrencilerine iş imkanı için yardımcı oluyor hocalar. Bizim hocamızın yanında çalışan mezunlar var örneğin. Ama dediğim gibi kişiye, üniversiteye ve şans faktörüne de bağlı.

Hocam bilgisayar programcılığı okuyan birisi açık öğretim ile YBS'ye geçiş yapabiliyor mu cidden? Bunu bilmiyordum da.
DGS aracılığıyla adaylar 2 yıllık önlisans bölümlerin den 4 yıllık lisans programlarına geçiş hakkı kazanmak için çabalarlar ve 2 yıllık bir önlisans programı olan bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olan adaylar da bunu yapmak istediklerinde girebilecekleri belli başlı bölümler vardır. Bilgisayar programcılığı mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği, bilgisayar programcılığı DGS bölümleri şunlardır:

• Bilgisayar Mühendisliği
  • Bilgisayar Bilimleri
  • Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
  • Bilişim Sistemleri Teknolojileri
  • Endüstri Mühendisliği
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
  • Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
  • Bilgisayar-Enformatik
  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği
  • İstatistik
  • İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
  • Fizik
  • Fizik Mühendisliği
  • Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Matematik-Bilgisayar
  • Meteoroloji Mühendisliği
  • Uzay Mühendisliği
  • Yazılım Mühendisliği
Bunlara ek olarak bilgisayar programcılığı bölümü mezunlarının Anadolu, Atatürk ve İstanbul üniversitelerinin açıköğretim fakültelerinde okutulan aşağıdaki açıköğretim programlarına da DGS ile geçiş yapma hakkı bulunmaktadır.

• Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • İktisat
  • Kamu Yönetimi
  • Maliye
  • Yönetim Bilişim Sistemleri
  • Uluslararası İlişkiler
  • İşletme
  • Konaklama İşletmeciliği
Bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olan adaylar bu bölümleri tercih edebilirler fakat bu tercihleri yapabilmek ve yerleşebilmek için de bazı şartları yerine getirmeleri gerekebilmektedir.
(Kaynak)

Okuduğun üniversitenin ve hocaların da etkisi oluyor mezun olduktan sonraki süreçte. Her öğrencisi olmasa da belli başlı öğrencilerine iş imkanı için yardımcı oluyor hocalar. Bizim hocamızın yanında çalışan mezunlar var örneğin. Ama dediğim gibi kişiye, üniversiteye ve şans faktörüne de bağlı.

Anladım hocam. İnternetten baktım özel sektörde iş bulabilme imkanı fazla ve yazılım şirketlerinde iş bulabiliniyor. Benim alternatiflerim arasına girdi bu bölüm. Peki size hangi dilleri öğretiyorlar hocam?

Anladım hocam. İnternetten baktım özel sektörde iş bulabilme imkanı fazla ve yazılım şirketlerinde iş bulabiliniyor. Benim alternatiflerim arasına girdi bu bölüm. Peki size hangi dilleri öğretiyorlar hocam?
Diller bile üniversiteye göre değişiyor sanırım ben şuan C# ve HTML gördüm henüz ve CSS'e yeni geçtik.

AÖF'ten okuyorum. Kendini geliştirmezsen bir şey olacağı yok. Anadolu Üniversitesi'nin sitesinde yazana göre iş olanakları şunlar:

"Programdan mezun olanlar; başta sanayi kuruluşları olmak üzere yazılım firmaları, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo-televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, eğitim, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkanına sahiptirler."

Demek ki ilk zaman web programlama dilleri öğretiyorlar. Anladım hocam çok sağ olun iyi geceler.
Doğru bu arada, evet. Ders planına attığım yerden bakabilirsin.

Demek ki ilk zaman web programlama dilleri öğretiyorlar. Anladım hocam çok sağ olun iyi geceler.
1.sınıfta html az biraz css gördük web tasarımı dersinde. programlamanın temelleri dersinde önce algoritma sonra flow chart en son c# giriş yaptık. Ofis programları öğrendik. Photoshop'ta temel şeyleri öğrendik. matematik dersi bildigin mat 1 işledi bizde. 2.sınıftayım şuan c++, ileri seviye c#. php, sql,mat 2 , mesleki ing ve ağ temelleri görüyorum.

ve dersleri yetiştiremiyorum. baya asılmak gerek adam akıllı notlar almak için.1.sınıftan kalma alttan totalde 4 dersim var :/

Hocam bu bölümü okuyanlar hacker'lıkta yapabilirler mi aynı zamanda?

Hacker dediğimiz olay bambaşka siber güvenlik uzmanı olarak çalışabilirsin. İster yazılım, bilgisayar mühendisliği oku ya da programcılık. Yine de sana kalmış bir şey hacker meslek değil kavram. Siber güvenlik uzmanı olabilirsiniz meslek için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı