2 yıllık bilgisayar programcılığı okunur mu?

ByOver

Hectopat
Katılım
13 Şubat 2021
Mesajlar
456
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam, yaşım 22 bu sene üniversite sınavına girdim polis olmak için hazırlanmıştım sırf polis olabilmek için 7 ay spor salonuna düzenli gittim ve kilo boy endeksini tutturdum fakat polisliğe giremedim puandan kaynaklı. İkinci planım olan iki yıllık yazılım okuma fikrim vardı sorum şudur.

1-)2 yıllık yazılım veya alt dallarını okuyup DGS sınavına girip 4 yıllığa yükseltmek.
İki yıllık bir yazılım dersleri olan bir bölüm okuyup DGS sınavı ile 4 yıllığa tamamlayıp günün sonunda 4 yıllık yazılım bölümü mezunu olmak istiyorum.

2-) 2 yıllık yazılım bölümü açıktan mı okumak mantıklı yoksa örgün mü?
(Masraflar bakımından kalacak yer ve giderlerim artısı ise yüz yüze ders alacağım ve sosyalleşeceğim)
 
Okursun tabii ki ama temel şeyler öğrenirsin. Benim de aklımda Almanya'da yazılımcılık okumak var ama işte zor ya. Ama dediğim gibi 4 yıllığa yükselteceksen oku tabii ki de bir de ilgin varsa. Ama dediğim gibi daha temel şeyler şart.
 
Eğer senin için sorun olmazsa ve merkezde ki meslek yüksek okuluna puanın yetiyorsa, yaşadığın şehirde oku. Ben kendi şehrimde bu bölümün 2. sınıf öğrencisiyim (eylülde 2. sınıf olarak devam edeceğim). Bölümü tavsiye ederim ama şehirden şehire imkanlarda değişiklik oluyor. Ben örneğin ilçe myo'suna gidiyorum. Merkezde ki imkanlar daha yüksek.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı