İlk kısmı evet anlıyorum o yüzden üniversiteyi yazıp bir yandan YKS çalışmayı denemiştim kırık OBP de olsa çalışır kazanırım diye maalesef o yıl kazanamadım bende madem 2. sınıfa geçtim bari bölümü bitireyim DGS kazanırım diye düşünüp bir de ona yöneldim orada da istediğim sıralamayı yapamayınca mezuna kaldım, DGS gireceğim diyorsanız 6 yıl okumayı gözden çıkartmanız sizin için daha iyi olur, 2 + 4 yıl okuyup 2 diplomanız olur, ayrıca üniversitenin 1. sınıfında mutlaka 3.5 ortalama üstünde olmaya çalışın ki DGS de işinize yarasın.
Bilişim istiyorsanız Bilgisayar programcılığı veya Sağlık bilgi sistemleri bölümlerini tercih edebilirsiniz DGS ile bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri gibi bölümlere geçiş yapmanızı sağlıyor, yine de tercih kılavuzu yayınlandığında bir anda o bölüme geçiş iptal edilebilir düşükte olsa öyle bir riskte var.
Eğer 2026 YKS hazırlanacaksanız 1 yıl 3 ayınız var neredeyse temeliniz fark etmez 0'dan başlasanız 10 kez bitirirsiniz tüm konuları.