2 yıllık Dualsense analog drift yapmaya başladı

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
2022 Temmuz'da aldığım Dualsense'im bugün GoW Ragnarok oynarken sağ analoğum analog drift yapmaya başladı. Geçen yıl zaten Xbox Controller alınca kullanım oranım minimale düşmüştü. Bir Alan Wake 2 vb. yeni nesil veya Sony oyunlarında boşa almış olmamak ve Dualsense özelliklerini kullanmak için kolu kullanıyordum lakin ne yalan söyleyeyim öyle Sony'nin abarttığı kadar özel özellikler olmadığı için bunlar GoW Ragnarok'u Xbox Controller ile bitiririm.

Zamanında 1200TL'ye aldığım kolun yenisine en kötü 3000 vermek biraz üzücü olacak fakat çok da problem değil. Bu arada analog drift problemi öyle çok ağır bir problem de değil ve sağ analogda yaşanıyor. Yani yine FIFA, MK'de iş görür gibi. O yüzden atılmayacak bu.

Çözüm yolları sunmanıza gerek yok. PS4 kullandığım dönem Dualshock 4'de aynı problemi yaşatmıştı. Yani çözüm yollarını zaten biliyorum fakat hiçbiri kalıcı çözüm olmadığı için uğraşmayacağım.

Geçmiş olsun hocam. Dualsense özelliğini en iyi hissettiren oyun Astro Bot. Diğer geliştirici firmalar o özelliğe bir şekilde zaman ayırmıyor. Denedin mi bilmiyorum ama stickler için kontak sprey yada elektronik temizleyici spray baya uzun ömürlü oluyor bilgine.

E niye konu açma gereksinimi duydun öyleyse?
Paylaşmak istedim hocam.
Astro Bot PC'de yok hocam. Spreylere çok basvurmayi sevmiyorum çünkü ters tepebiliyor.

Düzenleme: Babamla girdiğimiz ufak çaplı operasyon sonrası Axis 3'ü 0.10000 seviyelerinden 0.7000 seviyelerine indirebildim. Oyunlarda problem yaratması için en az 0.10000 olması gerektiğinden şu anda oyunlarda problem yaratmıyor. Böyle kullanmaya devam ederim.

Son düzenleme:
İlk parti ürünlerde stick drift var diyorlardı. Çoğu teknoloji mağazasında hala eski kasa PS5 - ve aksesuarları - varsa demek. Yok eğer hala çözmedilerse ayrı trajik.

DS4'de de aynı sorunu yaşamanıza şaşırdım, geçmiş olsun hocam. Xbox kolunun pil ömrü(5200mAh şarjlı pil) beni DualSense aldırmaktan vazgeçtirecek kadar uzun.

Haptik titreşimle tetik sertliği GoWR'a ne kadar etki ediyor bu arada? Deneyiminizi öğrenmiş olurum.

Haptik titreşimle tetik sertliği GoWR'a ne kadar etki ediyor bu arada? Deneyiminizi öğrenmiş olurum.
Arada bir buz falan kurmamız gerektiğinde ekranda R2 tuşu çıkıyor. O zamanlar sertleşiyor. 25 saatlik deneyimde 4-5 defa falan tetik sertliğini kullanmıştır oyun. Haptik titreşim ise öyle varsa bile ben çok hissetmedim. Last of Us Part 1'de bile üzerine yağmur damlası gelince ufak titreme oluyordu. Bunda öyle ufak titreşimler yok.
DS4'de de aynı sorunu yaşamanıza şaşırdım, geçmiş olsun hocam. Xbox kolunun pil ömrü(5200mAh şarjlı pil) beni DualSense aldırmaktan vazgeçtirecek kadar uzun.
DS4'lerde de gayet yaygın hocam bu sorun.
İlk parti ürünlerde stick drift var diyorlardı. Çoğu teknoloji mağazasında hala eski kasa PS5 - ve aksesuarları - varsa demek. Yok eğer hala çözmedilerse ayrı trajik.
Benim kol 2022 uretimi. Yanlış bilmiyorsam 2022'de daha az problem yaşatan 2. versiyon kollar çıkmıştı. Dedigim gibi ufak capli operasyon ile kolun problemini çözdüğüm için ve yeni bir kol almak çok pahalı olduğu için şu anki modeller nasıl bilemeyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…