2 yıllık tercih yaparken ek puana göre mi yoksa TYT puanının yerleştirmesine göre mi?

YKS öğrencisi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu konuda beni aydınlatacak biri var mı? Kafam karıştı. 4 yıllık bölüm gelmiyor çünkü. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20220718_104124.jpg
    20220718_104124.jpg
    77,6 KB · Görüntüleme: 938
Yani ek puan yok.
sanırsam meslek lisesi mezunusunuz. Ek puanlı yerleştirme, sadece meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması durumunda sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı ek puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir

Anladım ben mesela bilişim bölümü görüyordum. Yani bana bilgisayar programcılığı geliyor. Bu bölümü tercih edersem bana ek puan veriyor. Ben şunu anlamadım. Normalde tercih yaparken sadece tyt yerleştirme puanımıza göre bakacağız değil mi?
sanırsam meslek lisesi mezunusunuz. Ek puanlı yerleştirme, sadece meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması durumunda sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı ek puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir

Puana değil sıralamaya bakmanız gerekiyor. 2 yıllık için TYT, 4 yıllık için AYT sıralamasına göre tercih yapmalısınız. Ben de sizin gibi meslek lisesi bilişim bölümünden mezunum. 2 yıllık bilgisayar programcılığı vs. gibi bölümleri tercih ettiğimizde "Yerleştirme" değil, "Ek Puanlı Yerleştirme" kısmındaki sıralamaya göre yerleştirileceğiz. Yani siz bilgisayar programcılığı bölümünü seçerseniz 1.153.298 sıralama ile değil, 835.792 sıralama ile yerleşeceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı