2 yıllık uçak teknolojisi vs 4 yıllık uçak bakım onarım

KomutanLogar0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. Ben 2026'da YKS'ye gireceğim ve uçak teknisyeni olmak istiyorum. Ancak kafama takılan bir şey var: Hangi bölümü okumalıyım?
İnternette baktığım zaman bu meslek için 3-4 tane 4 yıllık, 1 tane 2 yıllık bölüm var. Bu bölümlerin ne farkı var? Uçak teknisyeni olabilmem için 2 yıllık uçak teknolojisi okumam yeterli olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

3 - 4 tane değil 2 tane 4 yıllık bölüm var. Uçak gövde ve motor bakımı ve uçak bakım onarım. İkisi de aynı diye biliyorum. Yani ikisinden birini okuyabilirsiniz.

2 yıllıklar şu an pek iyi durumda değil diye biliyorum. Hazır sınava girmemişken hedefinizi 4 yıllık olarak belirleyin derim.

4 yıllık saydığınız bölümler haricinde uçak elektrik elektroniği de var. Bir de hedefim zaten tabii ki de en yükseği (yani 4 yıllık olanı). Ancak 2 yıllıkla arasındaki farkı öğrenmek istedim. Çok teşekkür ederim yanıtınız için.

Uçak elektrik elektroniği adından anlaşıldığı üzere elektrik ile ilgili işler yapıyor. Lisansı itibarıyla gövde motor işleri yapamıyor. Yani aviyonikçi oluyorsunuz.

Uçak gövde ve motor bakımı (aynı zamanda uçak bakım onarım) adından anlaşılacağı üzere gövde ve motor üzerinde çalışıyor. Bu bölümün işe alımı çok daha yüksek. Yani ikisi arasında sizin açınızdan sevgi olarak fark yoksa bu bölümü seçmenizi öneririm.

2 yıllık bölüm mezunlarını şu anda şirketler uçak üzerinde teknisyen olarak çalıştırmıyor. Daha çok fabrikalarda uçak üretimi üzerine çalışıyorlar. Şu anda THY mesela kaç yıldır 2 yıllık mezunlar için işe alım ilanı açmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…