2 yıllık uçak teknolojisi vs 4 yıllık uçak bakım onarım

KomutanLogar0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. Ben 2026'da YKS'ye gireceğim ve uçak teknisyeni olmak istiyorum. Ancak kafama takılan bir şey var: Hangi bölümü okumalıyım?
İnternette baktığım zaman bu meslek için 3-4 tane 4 yıllık, 1 tane 2 yıllık bölüm var. Bu bölümlerin ne farkı var? Uçak teknisyeni olabilmem için 2 yıllık uçak teknolojisi okumam yeterli olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

3 - 4 tane değil 2 tane 4 yıllık bölüm var. Uçak gövde ve motor bakımı ve uçak bakım onarım. İkisi de aynı diye biliyorum. Yani ikisinden birini okuyabilirsiniz.

2 yıllıklar şu an pek iyi durumda değil diye biliyorum. Hazır sınava girmemişken hedefinizi 4 yıllık olarak belirleyin derim.

3 - 4 tane değil 2 tane 4 yıllık bölüm var. Uçak gövde ve motor bakımı ve uçak bakım onarım. İkisi de aynı diye biliyorum. Yani ikisinden birini okuyabilirsiniz.

2 yıllıklar şu an pek iyi durumda değil diye biliyorum. Hazır sınava girmemişken hedefinizi 4 yıllık olarak belirleyin derim.

4 yıllık saydığınız bölümler haricinde uçak elektrik elektroniği de var. Bir de hedefim zaten tabii ki de en yükseği (yani 4 yıllık olanı). Ancak 2 yıllıkla arasındaki farkı öğrenmek istedim. Çok teşekkür ederim yanıtınız için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı