Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2 yıllık üniversite diploması ile işe başvurulabilir mi?
Abi flemençe diline yatkınım A1 seviyesinde öğrensem homeoffice iş ilanlarını gördüm çok hem de universiteye gerek gormuyor bazıları flemençe bilmemiz yeterli diyorlar önerir misin?
Arkadaşlar forumda biraz geziyordum da bazı arkadaşlar gerçekten sinir bozucu. Bir bölüm için 2 yıllık eğitim yeterli oluyor ki 2 yıllık ön lisans bölümleri mevcut değil mi? 2 yıllık üniversite okumak isteyenlere neden vasıfsız gözüyle bakılıyor anlamış değilim. İnsanların kararlarına saygı duyulmalı. 2 yıllık bölüm iş bulamıyorsa bu bölümün sorunu değil ülkenin sorunudur. Adı üstünde arkadaşta yazmış 4 yıllık bölüm okuyan bir insan bile iş bulamıyor. Bilinçli insanlarız benden büyük ve aklı başında birçok insan var bu forumda, Allah razı olsun bana da yardım eden yol gösteren birçok forum arkadaşım oldu. O yüzden bence 2 yıllık üniversiteyi hor görmeyin iyi Sosyal'ler.
Senin soruna gelecek olursam, ailemden veya arkadaş çevremden birçok tanıdığım var kendi bölümünü okuyup farklı bir işte yetkili şekilde çalışan ve geçimini sağlayan. Ayrıyeten kendi bölümünü okuyup kendi işini açan veya kendi alanında çalışabilen. Bu imkanları devlet değil özeller sağlıyor ülkemizde maalesef. O yüzden çok duymuşsundur özelde hiçbir zaman kalıcı değilsin diye. Bu yüzden aileler bile kendini bir devlete at kurtul derler. Haklılar diyemeyeceğim ne yazık ki. Lise son sınıfta meslek hocamla muhabbet ediyorduk ve kendisine birkaç şey danıştım bana devlet işiyle uğraşılmaz halimi görüyorsun istediğim zaman çayımı kahvemi içiyorum dersime giriyorum maaşımı yüksek alıyorum rahatım demişti. Ve illa okuyup devlette çalışacaksın diye bir şey yok demişti. Şimdi bakıyorum gayet haklı, devlet üzerinden işe girme imkanın varsa tabii ki gireceksin. Ama senin tarzın özel iş imkanlarında rahat ettiriyorsa devlette çalışmak zorunda değilsin. Sonuçta paranı kazanıyorsun ve kendine deneyim katıyorsun. Herkesin tecrübesi ve görüşü farklıdır. Ağzı olan değil, deneyim etmiş görmüş birisi cevaplar ise senin için daha sağlıklı olur.
Ve üniversiteyi bu sene okumayı düşünüyorsan güzelce araştır ve önü açık bir bölüm seç. Ben paramedik bölümünü düşünüyorum İstanbul da aklımda olan 2-3 üniversite var. Bunların hepsi özel fakat amacım farklı benim. Hem çalışıp hem okuyacağım, senin gibi ailem biraz sıkıntılı. Yani sıkıntılı derken borçlar yüzünden kimse düzgün düşünemeyip birbirini yer her ailede mutlaka vardır bu yüzden ailene kızma darılma. Sana tavsiyem benim kafamda ki gibi eğer yapabilirsen özelde olsa git oku çalış. Bilmiyorum ailen maddi açıdan sana yardım eder mi ama evinin veya kaldığın yurdun parasını sen çıkar cebinde yemek yiyeceğin ufakta olsa gezebileceğin parayı bırak okulu da ailen karşılasın yeterli. Yani ben ailemle bu şekilde anlaştım, ve çalışmayı da kendim istedim. Sonuçta üniversite bizi işe ve iş hayatına hazırlıyor elimize anında meslek verecek kimse yok biz iş bulacağız. Mezun olduktan sonra çalıştığın yerde devam eder part time ise tam zamanlı çalışmaya başlar evine geldiğin de bölümün hakkında işlere başvuru atarsın boş bir izin gününde iş yerlerine gider mülakatlara girer insanlarla görüşür istediğin mesleği yapmaya başlarsın.