2 yıllık üniversite okuyup AÖF ile 4 yıllık yapmak

warofthe

Megapat
Daha fazla  
Şu anda 2 yıllık okuyorum okulum bu sene bitecek. Bittikten sonra dikey geçiş sınavı ile 4 yapmak istiyorum ama yapamazsam AÖF ile 4 yıla tamamlamak istiyorum. Böyle bir hakkım var mı? Ayrıca her iki şekilde de askerliğimi kısa dönem mi yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet AÖF ile 4 yıla tamamlarsın, evet askerliğin her iki şekilde de kısa dönem oluyor. Ama bence AÖF'e gitmek yerine DGS'ye çalışıp kendi bölümün üzerinden 4 yıla tamamla çünkü AÖF'ün neredeyse tek artısı askerlik oluyor eğer makine vs. bir bölüm okuduysan AÖF'ten kendi bölümüne geçiş yapamıyorsun anca işletme falan okuyabilirsin.

Evet AÖF ile 4 yıla tamamlarsın, evet askerliğin her iki şekilde de kısa dönem oluyor. Ama bence AÖF'e gitmek yerine DGS'ye çalışıp kendi bölümün üzerinden 4 yıla tamamla çünkü AÖF'ün neredeyse tek artısı askerlik oluyor eğer makine vs. bir bölüm okuduysan AÖF'ten kendi bölümüne geçiş yapamıyorsun anca işletme falan okuyabilirsin.
PMYO'dan mezun olunca önlisans veriliyormuş. Ben meslek başındayken DGS'ye girsem zorlanır mıyım? hem sahalara,mesleğe falan alışırım hem üniversite meşakatini çekmem.

Mat 1 derken temel Matematik mi? (Ben açılar, "Z"kuralı, denklem gibi şeylerde iyiyim gerisi %10 20 30 arası)
DGS'de sürekli problem konusu çıkıyor bütün problemlerden çıkar. Ben 2 sene arka arkaya girdim ½50 neredeyse probleme dayalıydı. Hiç kitap açmadan 270 puan alıp malzeme mühendisliği kazandım. Ama Mat 1 olarak iyiydim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı